Kinkkuhyrrät


Kun anppivanhempani tulivat kylään tein makeaa ja suolaista. Tein juustosarvia ja sitten näitä, aina ihania ja hyviä kinkkuhyrriä!


1 iso pkt lehtitaikinaa (600g)

Täyte:

300 g kinkkusuikaleita
2 punaista paprikaa
200 g pippurituorejuustoa tai muuta tuorejuustoa mistä tykkäät

kananmuna sauman voiteluun

- Ota taikina sulamaan.
- Pilko paprika pieniksi paloiksi ja sekoita se tuorejusuton ja kinkkusuikaleen sekaan.
- Kauli lehtitaikina isommaksi. n. 30x40 cm kokoiseksi levyksi.
- Levitä täyte.
- Levitä kananmunaa reunoille. Kääri rulla pituus suunnassa.
- Jätä sauma alapäin ja laita jääkaappiin n. 30 min.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Leikkaa rulla n. 1-1,5 cm kokoisiksi viipaleiksi ( käytä sahalaitaista veistä) ja laita uunipellille.
- Paista uunissa n. 10-15 min.
- Anna jäähtyä ja nauti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova