Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.
Tein enkan kerran macaroneja tammikuussa anoppini synttärikakkuun ja tänä kesänä tein sitten vielä puolisoni pikkuveljen yo juhliin niitä. Tammikuussa tein vadelman ja pätkiksen makusia ja nyt sitten vadelman, mansikkan ja salmiakin makusia. Vadelma macaronseista tein erilaisia, eri reseptillä, mutta ekat ehka olivat aavistuksen parempia, tai sitten ihan tuo kuumuuskin vaikutti rakenteeseen sen verran paljon.
Mansikka ja vadelma I täyte:
Yo juhlissa käytin samaa täyte pohjaa, mutta hillon vain vaihdoin.
2 rkl Mansikka/Vadelma hilloa (tai mustikkaa tai mitä ny haluaa käyttää) Mansikkahillosta mieluiten sellaista missä ei ole isoja paloja.
50g huoneen lämpöistä margariinia
1 dl tomusokeria
200 g vanilija tai vadelma tuorejuustoa
(pinkkiä, punaista ynm. pastaväriä)
- Anna margariinin hetken sulaa pöydällä.
- Laita kulhoon kaikki aineet.
- Vatkaa sähkövatkaimella kunnes on tasaista. Muista vatkata ensin hiljaisella vauhdilla ettei tomusokeri pöllyä. Halutessasi voit laittaa pastaväriä että tulisi kirkkaammaksi väriksi.
- Täytä macaroni kuoret.
Vadelma II täyte:
150-200g vadelmia
200g vadelma- tai vanilija tuorejuustoa
1dl tomusokeria
(pastaväri)
- keitä ja jäähdytä vadelmat jos käytät ulkomaalaisia vadelmia.
- Kun vadelmat on jäähtyneet lisää tuorejuusto ja tomusokeri. (ja väri)
- Vatkaa sähkövatkaimella kunnes on tasaista.
- Täytä macaroni kuoret.
Pätkis täyte:
1 pussi pätkiksiä
2 rkl kermaa
100g tuorejuustoa
- Pilko pätkikset pienemmäksi.
- Sulata pätkikset tilkassa kermaa. Jos käytät mikroa ole varovainen! Vähän aikaa kerrallaa ja sekota välissä. Jos on muutama hassu palanen vielä sulaamatta älä laita enää mikroon vaan sekota lusikalla niin kauan kunnes vikat palat ovat sulaneet.
- anna jäähtyä.
- Lisää tuorejuusto ja vatkaa joko käsin tai sähkövatkaimella tasaiseksi.
- Täytä macaroni kuoret.
Salmiakki täyte:
Tämä täyte vaatii vielä hiomista. Ja ensi kerralla taidan hopee toffeeta käyttää... Halusin kuitenkin vahvaa salmiakin makua. tarjoilun kanssa oli tosi, tosi kiire ja tyhmänä jätin viimitteeksi. itsellä tuli aivan liian löysää täyte, jotenka en ole vielä uusia suhteita kokeillut. Mut jos haluat kokeilla nii ole hyvä vain :) täyte jää harmaaksi, jotenka suosittelen lisää mustaa pasaväriä. Itsellä se oli kotona ja itse tein täytteet anoppilassa...
0,5 dl apteekin salmiakki mixeriä
1,5 dl vispikermaa
2-3 dl tomusokeria
200g tuorejuustoa
mustaa pastaväriä
- Vaahdota vispikerma kuohkeaksi.
- Lisää muut aineet joukkoon.
- Täytä macaroni kuoret.
Mansikka ja vadelma I täyte:
Yo juhlissa käytin samaa täyte pohjaa, mutta hillon vain vaihdoin.
2 rkl Mansikka/Vadelma hilloa (tai mustikkaa tai mitä ny haluaa käyttää) Mansikkahillosta mieluiten sellaista missä ei ole isoja paloja.
50g huoneen lämpöistä margariinia
1 dl tomusokeria
200 g vanilija tai vadelma tuorejuustoa
(pinkkiä, punaista ynm. pastaväriä)
- Anna margariinin hetken sulaa pöydällä.
- Laita kulhoon kaikki aineet.
- Vatkaa sähkövatkaimella kunnes on tasaista. Muista vatkata ensin hiljaisella vauhdilla ettei tomusokeri pöllyä. Halutessasi voit laittaa pastaväriä että tulisi kirkkaammaksi väriksi.
- Täytä macaroni kuoret.
![]() |
Juuri koristellut mansikka macaronit. |
![]() |
Vadelma macaronit |
![]() |
Vadelma II täyte:
150-200g vadelmia
200g vadelma- tai vanilija tuorejuustoa
1dl tomusokeria
(pastaväri)
- keitä ja jäähdytä vadelmat jos käytät ulkomaalaisia vadelmia.
- Kun vadelmat on jäähtyneet lisää tuorejuusto ja tomusokeri. (ja väri)
- Vatkaa sähkövatkaimella kunnes on tasaista.
- Täytä macaroni kuoret.
Pätkis täyte:
1 pussi pätkiksiä
2 rkl kermaa
100g tuorejuustoa
- Pilko pätkikset pienemmäksi.
- Sulata pätkikset tilkassa kermaa. Jos käytät mikroa ole varovainen! Vähän aikaa kerrallaa ja sekota välissä. Jos on muutama hassu palanen vielä sulaamatta älä laita enää mikroon vaan sekota lusikalla niin kauan kunnes vikat palat ovat sulaneet.
- anna jäähtyä.
- Lisää tuorejuusto ja vatkaa joko käsin tai sähkövatkaimella tasaiseksi.
- Täytä macaroni kuoret.
Salmiakki täyte:
Tämä täyte vaatii vielä hiomista. Ja ensi kerralla taidan hopee toffeeta käyttää... Halusin kuitenkin vahvaa salmiakin makua. tarjoilun kanssa oli tosi, tosi kiire ja tyhmänä jätin viimitteeksi. itsellä tuli aivan liian löysää täyte, jotenka en ole vielä uusia suhteita kokeillut. Mut jos haluat kokeilla nii ole hyvä vain :) täyte jää harmaaksi, jotenka suosittelen lisää mustaa pasaväriä. Itsellä se oli kotona ja itse tein täytteet anoppilassa...
0,5 dl apteekin salmiakki mixeriä
1,5 dl vispikermaa
2-3 dl tomusokeria
200g tuorejuustoa
mustaa pastaväriä
- Vaahdota vispikerma kuohkeaksi.
- Lisää muut aineet joukkoon.
- Täytä macaroni kuoret.
![]() |
Tosiaan oli liian vetelää täytettä. Macaronit imivät aina nopeasti ksoteuden ja valkonen ei enää ollut niin valkoinen.. |
Kommentit
Lähetä kommentti