Tein enkan kerran macaroneja tammikuussa anoppini synttärikakkuun ja tänä kesänä tein sitten vielä puolisoni pikkuveljen yo juhliin niitä. Tammikuussa tein vadelman ja pätkiksen makusia ja nyt sitten vadelman, mansikkan ja salmiakin makusia. Vadelma macaronseista tein erilaisia, eri reseptillä, mutta ekat ehka olivat aavistuksen parempia, tai sitten ihan tuo kuumuuskin vaikutti rakenteeseen sen verran paljon. Mansikka ja vadelma I täyte: Yo juhlissa käytin samaa täyte pohjaa, mutta hillon vain vaihdoin. 2 rkl Mansikka/Vadelma hilloa (tai mustikkaa tai mitä ny haluaa käyttää) Mansikkahillosta mieluiten sellaista missä ei ole isoja paloja. 50g huoneen lämpöistä margariinia 1 dl tomusokeria 200 g vanilija tai vadelma tuorejuustoa (pinkkiä, punaista ynm. pastaväriä) - Anna margariinin hetken sulaa pöydällä. - Laita kulhoon kaikki aineet. - Vatkaa sähkövatkaimella kunnes on tasaista. Muista vatkata ensin hiljaisella vauhdilla ettei to...
Nykyään käytän kakuissa kreemejä. Tähän listaan käyttämäni kreemit ja lisäilen tänne sitä mukaan mitä kreemejä teen. Varsinkin suklaa ja marja kreemit ovat helppoja tehdä. Ne pystyy korvaamaan eri suklailla tai marjoilla. Muuten on sama pohja. Vadelma/mansikka/mustikka kreemi: 2 dl vispikermaa 200g (purkki) vanilijarahkaa n. 200g pakastevadelmia/mansikoita/mustikoita 2 rkl vanilijakreemijauhetta - Keitä pakastemarjat n. 3 min ja anna jäähtyä. Vaikka olisivatkin kotimaisia niin keitän silti. - Vaahdota vispikerma. - Lisää rahka, marjat ja kreemijauhe kermavaahdon joukkoon. - Levitä pohjalle. Hillo kreemi: 2,5 dl vispikermaa 2,5 dl vanilijarahkaa n. 3 dl hilloa (vadelma, mansikka, mustikka, omena ynm) mahdollisemman sileää. 1 dl vanilija kreemijauhetta (tarvittaessa lisää sokeria) - Vaahdota vispikerma. - Lisää loput aineet joukkoon. - Tarkista maku. - Levitä pohjalle. Suklaa kreemi: 100g margariinia 200g suklaa tuorejuustoa tai maustamatonta 200g ma...
Täsä kesänä oon tehny kauheesti kaikkee uusia leivonnaisia ja ruokia. Tää on ehdottomasti yks lemppari niistä. Tykkään ihan sikana marengista, jo pienestä pitäen, jotenka tietysti pavlova on hyvää. Helposti tehtävä, mutta ainoa vaikeus on saada pohjan pysyä kasassa kun siirtaa leivinpelliltä alustalle. Oon jo aijemmin sanonut, että käytän alustoina peilejä. Niiden reunat on hiottu ja uusimmissa on teipit toisellapuolella. Jos vahingossa peili tippuu niin pysyy paikoillaan palat. Kaunis alusta kauniille kakulle, mutta pavlovan kanssa kävi niin, että kakku on juuri saman kokoinen kuin alustansa :D tuota kakkua ei paljoo liikuteltu.. Marenki: 6 valkuaista 3 dl sokeria 1 3/4 dl tomusokeria 2 tl vanilijasokeria 2, 5 dl maissitärkkelystä Täyte: 2 ½ dl vispikermaa 1 prk vanilijarahkaa (200g) 2 tl tomusokeria mustikoita masikoita Marianne rouhetta - Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. - Tee leivinpaperin nurjalle puolelle lautasen avulla kaksi samankokoista ympyrää. ...
Kommentit
Lähetä kommentti