Mansikka-mustikka pavlova


Täsä kesänä oon tehny kauheesti kaikkee uusia leivonnaisia ja ruokia. Tää on ehdottomasti yks lemppari niistä. Tykkään ihan sikana marengista, jo pienestä pitäen, jotenka tietysti pavlova on hyvää. Helposti tehtävä, mutta ainoa vaikeus on saada pohjan pysyä kasassa kun siirtaa leivinpelliltä alustalle. Oon jo aijemmin sanonut, että käytän alustoina peilejä. Niiden reunat on hiottu ja uusimmissa on teipit toisellapuolella. Jos vahingossa peili tippuu niin pysyy paikoillaan palat. Kaunis alusta kauniille kakulle, mutta pavlovan kanssa kävi niin, että kakku on juuri saman kokoinen kuin alustansa :D tuota kakkua ei paljoo liikuteltu..

Marenki:

6 valkuaista
3 dl sokeria
1 3/4 dl tomusokeria
2 tl vanilijasokeria
2, 5 dl maissitärkkelystä

Täyte:

2 ½ dl vispikermaa
1 prk vanilijarahkaa (200g)
2 tl tomusokeria

mustikoita
masikoita
Marianne rouhetta


- Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen.
- Tee leivinpaperin nurjalle puolelle lautasen avulla kaksi samankokoista ympyrää. Laita leivinpaperi pellille niin että kynän jäljet ovat alapuolella ja kuitenkin näkyvät kumminkin läpi.
- Riko kananmunat ja erottele valkuainen ja keltuainen.
- Vatkaa puhtaassa ja kuivassa metallisessa tai lasisessa kulhossa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää alkuvaiheessa sokerit ja loppu vaiheessa maissitärkkelys. Vaahto on valmista kun siitä tulee teräviä huippuja ja voit laittaa kulhon väärin päin ja massa ei valu/tipu yhtään.
- Pursota marenki ympyröiden kokoisiksi kiekoiksi.
- Paista uunissa n. 2 h. Jäähdytä.
- Valmista täyte:
- Vaahdota vispikerma ja sokeri. Lisää rahka.
- Pese marjat ja puolita mansikat.
- Aseta varovasti toinen kiekko tarjouluastialle ja täytä se puolella täytteellä. Lisää päälle vajaa puolet marjoista.
- Aseta toinen pohja varovasti päälle ja täytä se. Lisää loput marjat ja koristele marianne rouheella.
- Nauti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun