Kreemit/täytteet kakkuun

Nykyään käytän kakuissa kreemejä. Tähän listaan käyttämäni kreemit ja lisäilen tänne sitä mukaan mitä kreemejä teen. Varsinkin suklaa ja marja kreemit ovat helppoja tehdä. Ne pystyy korvaamaan eri suklailla tai marjoilla. Muuten on sama pohja.


Vadelma/mansikka/mustikka kreemi:

2 dl vispikermaa
200g (purkki) vanilijarahkaa
n. 200g pakastevadelmia/mansikoita/mustikoita
2 rkl vanilijakreemijauhetta

- Keitä pakastemarjat n. 3 min ja anna jäähtyä. Vaikka olisivatkin kotimaisia niin keitän silti.
- Vaahdota vispikerma.
- Lisää rahka, marjat ja kreemijauhe kermavaahdon joukkoon. 
- Levitä pohjalle.

Hillo kreemi:

2,5 dl vispikermaa
2,5 dl vanilijarahkaa
n. 3 dl hilloa (vadelma, mansikka, mustikka, omena ynm) mahdollisemman sileää.
1 dl vanilija kreemijauhetta
(tarvittaessa lisää sokeria)

- Vaahdota vispikerma.
- Lisää loput aineet joukkoon.
- Tarkista maku.
- Levitä pohjalle.



Suklaa kreemi:

100g margariinia
200g suklaa tuorejuustoa tai maustamatonta
200g maitosuklaata tai mitä ny haluaa käyttää
2 rkl tomusokeria

- Sulata suklaa.
- Sekoita sähkövatkaimella pehmennyt margariini ja tuorejuusto keskenään.
- Lisää tomusokeri ja sulatettu suklaa.
- Vatkaa ensin hitaasti ja sitten voimakkaasti ettei aluksi tomusokeri pöllähdä. Jos taikina on liian kovaa voit pehmentää sitä mikrossa, ihan muutama sekka vaan tai jos on aivan liian juoksevaa lisää tomusokeria.
- Levitä pohjalle.



Sitruuna täyte:

2,5 dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
½ dl sitruunamehua
½ dl lemon curdia

- Vaahdota vispikerma.
- Lisää loput aineet ja sekoita huolellisesti. 
- Tarkista maku. Tarvittaessa lisää sitruunaa.


Sokerikreemi:

150g margariinia
5 dl tomusokeria
2 tkl vanilija sokeria
100g tuorejuustoa

- Notkista margariini sähkövatkaimella ja lisää tomusokeria ja vanilija sokeri, taas ensin hitaasti ja sit nopeammalla teholla.
- Lisää tuorejuusto.
- Kun kreemi on sopivan notkeaa ja tasaista se on valmis.

Mansikka juustokakku kreemi:

Muista tehdä ensin itse juusto kakku. Tein pienen version uunissa valmistettavasta juustokakusta ja laitoin sen ja keksimurut normaalin mansikka kreemin joukkoon. 

-Juustokakku:
1 dl rahkaa
200g tuorejuustoa
1 tl sitruunamehua
1 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
0,5 dl perunajauhoa
3 kananmunaa

- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Voitele ja korppujauhota pieni uuninkestävä kulho. Tai silikooni vuoka. Tilavuudeltaan 0,5l.
- Sekota täytteen aineet keskenään ja vatkaa sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan.
- Kaada vuokaan ja paista uunissa n. 30 min. 
- Anna jäähtyä huolellisesti.

-Itse kreemi:

n. 0,3-0,5l juustokakkua
n. 100g kaurakeksiä
50g margariinia
2 dl vispikermaa
200g (purkki) vanilijarahkaa
n. 200g mansikoita
2 rkl vanilijakreemijauhetta

- Keitä pakastemansikat n. 3 min ja anna jäähtyä. Vaikka olisivatkin kotimaisia niin keitän silti.
- Murenna keksit pieneksi.
- Sulata margariini ja sekoita keksimurun joukkoon. Yritä muotoilla pieniä palloja massasta. 
- Pilko juustokakku n. peukalon kynnen kokoisiksi paloiksi.
- Vaahdota vispikerma.
- Lisää rahka, marjat ja kreemijauhe kermavaahdon joukkoon. 
- Lisää keksimöykyt ja juustokakku palat.
- Levitä pohjalle.


Minttu-suklaa kreemi:

5 dl vispikermaa
400 g minttu-suklaa rahkaa
200g tuorejuustoa
2 dl kreemijauhetta
2 dl tomusokeria
150 g tummasuklaa rouhetta
Vihreetä elintarvikeväriä
piparminttu aromia (oman maun mukaan)

- Vaahdota vispikerma.
- Lisää rahka, tuorejuusto, kreemijauhe, tomusokeri, elintarvikeväri ja piparminttuaromi. Sekoita hyvin.
- Tarkista maku.

- Lisää suklaa rouheet.


Minttukreemi (sokerikreemi pohja):

325 g margariinia
3 tl vanilijasokeria
n. 500 g tomusokeria
2 rkl vettä
piparminttiaromia
vihreä elintarvike väri

- Notkista margariini sähkövatkaimella ja lisää tomusokeria ja vanilija sokeri.
- Lisää vesi, elintarvike väri ja aromi.
- Tarkista maku.
- Kun kreemi on sopivan notkeaa ja tasaista se on valmis.

( Jos kreemi on liian kovaa voit sulattaa hetken mikrossa.)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Mansikka-mustikka pavlova