Anopin kakku (vadelma- ja suklaakreemi kakku)
Kakun teosta on aikaa jotenka en ihan kaikkea muista, mutta yritän parhaani :) Kakkupohja on äidin tavalla tehty johon oon lisänny vanilijasokerin. Resepti on vain isoon, koska taisin tehdä kaksi isoa kakkupohjaa ja leikkasin vaan muotilla pienemmäksi että sain pienemmän kakun. Enkä muista jouduinko tekee tuplana kreemit, sen muistan että kuorrutteen tein tuplana. Jouduin myös lisäämään päälimmäisen kerroksen ja koristeet vasta anoppilassa jonka takia vähän näkyy saumoja ynm. Valkosuklaaganache oli aivan liian löysää, mutta oli kova hoppu saada kakku siihen kuntoo että pystyi lähtemään anoppilaan. Olisiko ollut tyyliin minuutti aikaa vielä kun sain kakun takaisin jääkaappiin ennen kyydin saapumista :D
Kakkun osat ja apuvälineet:
kakkupohja, vadelma kreemi, suklaa kreemi, tuorejuusto kuorrute, valkosuklaaganache, macaronsit, marenki, valkosuklaa, suklaat (pätkikset), kakku tuet, kakkualusta, tarjoilu alusta.
Kakkupohja:
5 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
sokeria
vehnäjauhoa
perunajauhoa
2 tl leivinjauhoa
2 tl vanilija sokeria
(pastaväriä)
Kostuta 1 kakku 2 dl vanilijamaidolla/vadelma mehulla tai vastaavalla.
Vuan voiteluun juoksevaa margariinia ja korppujauhoja
- Voitele vuoka margariinilla ja korppujauhota vuoka myös.
-Laita uuni päälle 175 asteeseen ja laita ritilä alimmalle tasolle.
- Riko munat toiseen isoon lasiin ja toiseen samanlaiseen lasiin sokerit. Laita tismallee samanverran sokeria kuin mitä munia on. Kaada sokerit mieluiten teräskulhoon.
- Mittaa seuraavaksi vehnäjauhoa 3/4 osaa munien määrästä ja loput perunajauhoa.
- Lisää leivinjauhe ja vanilija sokeri lasiin. Sekota jauhot ynm. keskenään.
- Lisää munat sokerin joukkoon ja vaahdota niin kauan kunnes pinnalle jää hetkeksi pysymään kasi kun nostat vispilöitä ylös ja teet kuvion. (ylä-asteella opetettiin tekemään sen kasin.)
- Voit jo vaahdotuksen aikana tai heti sen jälkeen lisätä sopivan määrän verran pastaväriä varovasti sekoittaen. Muista että väri muuttuu uunissa.
- Siivilöi jauhot/vanilijasokerit 2-3 erässä vaahtoon sekoita varovasti nuolialla taikinaa.
- Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin. Paista kakku n. 35-45 min, riippuen uunista ja kakun koosta. Voit kokeilla puutikulla kakun kypsyyttä n. puolessa välissä, muttei aijemmin ettei lässähdä. Kakku on kypsä jos ei jää tikkuun taikinaa. Jos kakku on vielä liian raaka ja tummuu kovin päältä voit suojata tummumisen foliolla tai leikkaat palaneen pois.
- Ota kakku pois uunista kun sen on valmis ja anna hetken vetäytyä.
Vadelma kreemi:
2 dl vispikermaa
200g (purkki) vanilijarahkaa
n. 200g pakastevadelmia
2 rkl vanilijakreemijauhetta
- Keitä pakastevadelmia n. 3 min ja anna jäähtyä. Vaikka olisivatkin kotimaisia niin keitän silti.
- Vaahdota vispikerma.
- Lisää rahka, vadelmat ja kreemijauhe kermavaahdon joukkoon. Levitä pohjalle.
Suklaa kreemi:
100g margariinia
200g suklaa tuorejuustoa tai maustamatonta
200g maitosuklaata tai mitä ny haluaa käyttää
2 rkl tomusokeria
- Sulata suklaa.
- Sekoita sähkövatkaimella pehmennyt margariini ja tuorejuusto keskenään.
- Lisää tomusokeri ja sulatettu suklaa.
- Vatkaa ensin hitaasti ja sitten voimakkaasti ettei aluksi tomusokeri pöllähdä. Jos taikina on liian kovaa voit pehmentää sitä mikrossa, ihan muutama sekka vaan tai jos on aivan liian juoksevaa lisää tomusokeria.
- Levitä pohjalle.
Vanilija kuorrute:
150g margariinia
5 dl tomusokeria
2 tkl vanilija sokeria
100g tuorejuustoa
(pastaväri)
- Notkista marhariini sähkövatkaimella ja lisää tomusokeria ja vanilija sokeri, taas ensin hitaasti ja sit nopeammalla teholla.
- Lisää tuorejuusto ja haluamasi väri.
- Kun kuorrute on sopivan notkeaa ja tasaista se on valmis.
Valkosuklaa Ganache:
50 g vispikermaa
80 g valkosuklaata
(pastaväri)
- Kuumenna vispikerma mikrossa, mutta älä keitä.
- Lisää suklaat kerman joukkoon ja anna sulaa.
- Sekoita ja lisää halutessasi pastavärin.
- Anna jäähtyä ja tulla hitusen paksummaksi, jos laitat liian aikasin kakun päälle se vaan valuu alas eikä jämähdä valuvan näköiseksi.
Värjätty valkosuklaa:
70 g valkosuklaata
Pastavärejä
-Sulata valkosuklaa.
- Laita puolet valkosuklaasta toiseen kippoon.
-Värjää suklaat millä haluat.
- Tee lusikalla ns. roiskeita suklaasta tai pursota siitä mitä nyt haluatkin leivinpaperin päälle.
- Halutessasi voit vielä karkilla koristella ne. Itse laitoin marianne rouhetta.
- Koveta suklaat jääkaapissa.
Jos teet myös kerros kakun hanki joko pienempi vuoka tai leikkaa pienemmäksi toinen kakku.
Kakun kokoaminen:
- Leikkaa kakku/kakut 3 osaan.
- Laita alin kakku tarjoulualustalle.
- Kostuta pohja. Varsinkin reunat jäävät monesti kuivemmaksi.
- Levitä ekalle kerrokselle vadelma kreemiä.
- Laita toinen kakku pohja ja kostuta se.
- Laita sille kerrokselle suklaa kreemiä.
- Laita kansi päälle.
- Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa kun teet ylemmän kerroksen.
- Leikkaa kakkutuet oikean mittaisiksi ja laita 3-4 kohtaan kakkua ne.
- Leikkaa pahvisen kakkualustan oiekan kokoiseksi, ehkä vähän pienemmäksi kuin mitä ylin kerros on. tee pahviin oikean kokoiset reijät joista tuet pääsevät läpi pienempään kakkuun. Tuet ovat oikean kokoiset jos ovat n. 1-2 cm korkeammat kuin alapuolen kakku on.
- Täytä samanlailla pienempi kakku kuin täytit isomman.
- Laita hetkeksi jääkaappiin tai yön yli.
Tee kakku ja täytä se mieluiten edellis päivänä ennen juhla/syömis hetkeä.
- Kokoa kakku varovasti. Kuorruta kakku palettiveitsen avulla.
- Laita hetkeksi jääkaappiin että kuorrute jähmettyy.
- Tee ganache ja anna sen hetken jäähtyä ja jähmettyä.
- Valuta ganache ruokalusikan avulla.
- Lisää koristeet.
- Nauti <3
Teen ohjeet macaronseihin ja marenkeihin myöhemmin :)
![]() |
Kakku sisältä. |
Kommentit
Lähetä kommentti