Ruusu(vesi) muffinssit



Oi ja nam! Mä rakastan niiii paljon ruusun makua ja tässä on aivan ihanat ja helpot ruusu muffinssit! Itse en tykkää nii käyttää mittaa vaan heitän aina oman maun mukaan. Jotenka ruusuveden määrää on vaikea sanoa. Yksi 190 ml pullo meni melkein kokonaan muffinseihin ja kuorruteeseen. Riippuu kuinka voimakkaan makusen haluaa. Itse olen ruusuveden ostanut joko Ruohonjuuresta tai Punnitse & Säästästä ja HUOM! elintarvike ruusuvesi, ei kasvovettä! Merkkejä on esim. Steenbergs Organic Rose water (100ml) ja TRS Rose water (190ml).

Ruusu muffinssit:

2 munaa
2 dl sokeria
100 g margariinia
2 dl vispikermaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoa
2 tl vanilija sokeria
elintarvike ruusuvettä oman maun mukaan. n. 1/3 pullollista?
amerikkalaiset muffinssi vuuat n. 15 kpl

- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Sekoita vehnäjauhokippoon vanilijasokeri ja leivinjauhe.
- Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi niin että kahdeksikko jää hetkeksi näkyviin kun nostaa vispilöitä ja tekee kuvion.
- Siivilöi jauhot vuorotellen vispikerman kanssa varovasti ja lisää lopuksi oman maun mukaan ruusuvettä. Maku muuttuu paistaessa.
- Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista keskitaossa n. 15 min.
- Anna jäähtyä.

Ruusukuorrute:

200g maustamatonta tuorejuustoa
130g margariinia
5- 5½ dl tomusokeria
ruusuvettä oman maun mukaan n. 1/3 pullollista, tai vähän enemmänkin.
(pastaväri)

- Notkista sähkövatkaimella tuorejuusto ja huoneenlämpönen margariini.
- Lisää tomusokeri ja pastaväri.
- Lisää ruusuvesi.
- Tarkista maku.
- Pursota kuorrute muffinssien päälle.
- Lisää koristeet.
- Nauti!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova