Gluteenitoman täytekakkupohjan ohje

Gluteeniton kakkupohja:

5 munaa
sokeria
gluteeniton hienojauhoseuos
perunajauhoa
1 ½ tl leivinjauhetta
2tl vanilija sokeria

2-3 dl vanilijamaitoa tai vastaavaa kostutukseen.

vuuan voiteluun ja jauhottamiseen juoksevaa margariinia ja perunajauhoa.

- Voitele vuoka margariinilla ja perunajauhota se.
- Laita uuni lämpeneen 175 asteeseen ja laita ritilä alatasolle.
- Riko munat toiseen isoon lasiin ja toiseen samanlaiseen lasiin sokerit, Laita sismalleen saman  verran sokeria kuin mitä munia on. Kaada sokeri vatkauskippoon.
- Mittaa seuraavaksi gluteenitonta jauhoseosta 3/4 osaa lasia ja loput perunajauhoa.
- Lisää leivinjauhe ja vanilijasokeri ja sekoita niitä hieman.
- Lisää munat sokerin joukkoon ja vaahdota niin kauan kunnes pinnalle jää hetkeksi pysymään kasi  kun nostat vispilöitä ylös ja teet kuvion. (ylä-asteella opetettiin tekemään sen kasin.)
- Siivilöi jauhot/vanilijasokerit 2-3 erässä vaahtoon sekoita varovasti nuolialla taikinaa.
- Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin. Paista kakku n. 35-45 min, riippuen uunista ja kakun koosta.  Voit kokeilla puutikulla kakun kypsyyttä n. puolessa välissä, muttei aijemmin ettei lässähdä. Kakku  on kypsä jos ei jää tikkuun taikinaa. Jos kakku on vielä liian raaka ja tummuu kovin päältä voit  suojata tummumisen foliolla tai leikkaat palaneen pois.
- Ota kakku pois uunista kun sen on valmis ja anna hetken vetäytyä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova