Sofia ensimmäinen kakku (mansikka- ja valkosuklaakreemi gluteenitonkakku)


Tein kaverin lapsille yhteisen synttärikakun ja kakku piti olla gluteeniton. Kakun koristelussa tuli aikasss kiirus kun sain 2 min aijemmin kakun koristeltua ennen kun kakku piti hakea. tein kahdessa päivässä 5 kakkua (tavallaan 6) ja en ollut ehtinyt syömään 12 tuntiin niin oli vähä veto poissa tossa loppu vaiheessa. Jouduin tekemään kaksi pohjaa kun eka kakkupohja ei kohonnut tarpeeksi ja toinen kohosi oikein hyvin. Kiireen takia en kovinkaa ehtinyt miettiä koristelua kun lätkäsin kuvan äkkiä kakkuun kun olisi pitäny enemmän keskittää tekstin kanssa. En musitanut kuinak isot kirjaimet mulla on. Oli tarkoitus jättää etu reunaan enemmän tekstiä ja alkujaan piti laittaa viel numeron jälkeen "V":t. Sokerimassan vielä laitoin niin että laitoin ensin reunat ja sitten päällisen kun sokerimassa loppui kesken. Tein kakun muuten valmiiksi, mutta tarjoilu päivänä koristelin sen.

Kakun osat:

Gluteeniton kakkupohja, mansikka kreemi, valkosuklaa kreemi, sokerimassa, sokerimassa kukat,  kakkukuva, kakkualusta, tomusokeri.



Gluteeniton kakkupohja:

5 munaa
sokeria
gluteeniton hienojauhoseuos
perunajauhoa
1 ½ tl leivinjauhetta
2tl vanilija sokeria

3 dl vanilijamaitoa tai vastaavaa kostutukseen.

vuuan voiteluun ja jauhottamiseen juoksevaa margariinia ja perunajauhoa.

- Voitele vuoka margariinilla ja perunajauhota se.
- Laita uuni lämpeneen 175 asteeseen ja laita ritilä alatasolle.
- Riko munat toiseen isoon lasiin ja toiseen samanlaiseen lasiin sokerit, Laita sismalleen saman  verran sokeria kuin mitä munia on. Kaada sokeri vatkauskippoon.
- Mittaa seuraavaksi gluteenitonta jauhoseosta 3/4 osaa lasia ja loput perunajauhoa.
- Lisää leivinjauhe ja vanilijasokeri ja sekoita niitä hieman.
- Lisää munat sokerin joukkoon ja vaahdota niin kauan kunnes pinnalle jää hetkeksi pysymään kasi  kun nostat vispilöitä ylös ja teet kuvion. (ylä-asteella opetettiin tekemään sen kasin.)
- Siivilöi jauhot/vanilijasokerit 2-3 erässä vaahtoon sekoita varovasti nuolialla taikinaa.
- Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin. Paista kakku n. 35-45 min, riippuen uunista ja kakun koosta.  Voit kokeilla puutikulla kakun kypsyyttä n. puolessa välissä, muttei aijemmin ettei lässähdä. Kakku  on kypsä jos ei jää tikkuun taikinaa. Jos kakku on vielä liian raaka ja tummuu kovin päältä voit  suojata tummumisen foliolla tai leikkaat palaneen pois.
- Ota kakku pois uunista kun sen on valmis ja anna hetken vetäytyä.


Suklaa kreemi:

100g margariinia
200g suklaa tuorejuustoa tai maustamatonta
200g valkosuklaata tai mitä ny haluaa käyttää
2 rkl tomusokeria

- Sulata suklaa.
- Sekoita sähkövatkaimella pehmennyt margariini ja tuorejuusto keskenään.
- Lisää tomusokeri ja sulatettu suklaa.
- Vatkaa ensin hitaasti ja sitten voimakkaasti ettei aluksi tomusokeri pöllähdä. Jos taikina on liian  kovaa voit pehmentää sitä mikrossa, ihan muutama sekka vaan tai jos on aivan liian juoksevaa lisää  tomusokeria.



Mansikka kreemi:

2 dl vispikermaa
200g (purkki) vanilijarahkaa
n. 250g pakaste mansikoita
2 rkl vanilijakreemijauhetta

- Keitä pakastemansikoita n. 5 min ja anna jäähtyä.
- Vaahdota vispikerma.
- Lisää rahka, mansikat ja kreemijauhe kermavaahdon joukkoon ja vatkaa hetki sähkövatkaimella. 


(Jos ei mansikka kreemi riitä päälle voit tehdä vanilija kuorutteen päälle:)

150g margariinia
5 dl tomusokeria
2 tkl vanilija sokeria
100g tuorejuustoa

- Notkista margariini sähkövatkaimella ja lisää tomusokeria ja vanilija sokeri, taas ensin hitaasti ja sit nopeammalla teholla.
- Lisää tuorejuusto.
- Kun kuorrute on sopivan notkeaa ja tasaista se on valmis.



Kakun kokoaminen:

- Leikkaa kakku 3 osaan.
- Laita kakku tarjoiluaslustalle.
- kostuta kakku reunoja myöhden.
- Levitä ekalle kerrokselle valkosuklaa kreemi.
- Laita päälle kakku pohja ja kostuta se.
- Laita mansikka kreemi.
- Kostuta kansi.
- Levitä loput mansikka kreemit kauttaaltaan.
- Laita jääkaappiin maustumaan.
- Kauli sokerimassa tomusokerin kanssa ja laita kakun päälle.
- Liimaa joko elintarvike liimalla tai sokerivedellä koristeet.
- Nauti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova