Laventeli-ruusu hopeakakku
Kuten jo aijemmin sanoin, rakastan ruusun makua. Tämä kakku jakaa mielipiteitä. Toiset eivät tykkää toiset tykkää. Toisen mielestä maistuu ihan saippualta. Itse tykkään tästä ja tämän voi tehdä myös gluteenittomana. Ruusuvesi merkkejä on esim. Steenbergs Organic Rose water (100ml) ja TRS Rose water (190ml). Kakun tein reikä irtopohjavuokaan ja keskelle laitoin kerttismukin jonka sisälle laitoin karkkeja. Tein näin ettei karkit saa kosteutta.
Hopeakakku:
150g vehnäjauhoa tai gluteenitonta jauhoseosta
225g tomuskokeria
12 kpl valkuiasita
1 ½ tl sitruunamehua
½ tl suolaa
200g sokeria
2 tl vanilija sokeria
2 tl kuivattua laventelia
n. 0,5 dl elintarvike ruusuvettä
vuuan voiteluun margariinia ja korppujauhoja/perunajauhoja
- Voitele ja jauhota vuoka.
- Laita uuni lämpeneen 175 asteeseen.
- Sekoita kulhoon jauhot ja tomusokeri.
- Ala vaahdottaa valkuaisia.
- Lisää sitruunamehu ja suola kun kevyt vaahto on alkanut muodostua.
- Ennen kun vaahto on kovaa lisää sokeri.
- Kun vaahto on kuohkeaa eikä liiku kun nostaa ylös alasin niin siivilöi jauho/tomusokerit joukkoon. Lisää viimeisenä ruusuvesi ja laventelit. Sekoita varovasti sekaisin.
- Laita taikina vuokaan ja kopauta pari kertaa kevyesti pöydälle että suurin osa ilmakuplista häviää.
- Paista kakku 40-50 min.
- Jäähdytä kakku hyvin.
Vanilija-ruusu kuorrute:
200g vanilija tuorejuustoa
130g margariinia
5- 5½ dl tomusokeria
2 tl vanilija sokeria
n. 0,5 dl tai oman maun mukaan ruusuvettä
(pastaväriä jos haluat värjätä kuorruteen)
- Notkista sähkövatkaimella tuorejuusto ja huoneenlämpönen margariini.
- Lisää tomusokeri ja pastaväri.
- Lisää ruusuvesi.
- Tarkista maku.
- Levitä kakun päälle.
- laita hetkeksin kylmään että kuorrute jähmettyy.
- Koristele kakku haluamallasi tavalla.
- Nauti!
Ps. Hyvää äitienpäivää äidit! <3
Kommentit
Lähetä kommentti