Mansikkainen pusukakku


Tein Pusu(Suukko)kakun kaverille joka täytti vapun aattona 29.vuotta. Hän pyysi viime vuoden puolella jo että saisi jusutokakun synttärikakuks ja niin tein. Tätä olin halunnu aijemmin jo tehä jotenka nyt oli mahdollisuus tehdä :) Kävimme puolison kanssa matkoilla ja matkalla kävimme Urjalanmakeistukusta ostamassa Suukkoja ja vähän muutakin :D Itse en tyhmänä laittanu liivatetta tarpeeksi mansikka kerrokseen, mutta korjasin sen reseptiin :)





Keksipohja:

n. 200g Digestive keksejä
75g margariinia

N. 12 Suukkoa
Valitse lempi makusi. Itsellä oli mocca suukot.

Suklaajuustokakku:

125g tummaa tai maitosuklaata
3 liivatetta
2 dl vispikermaa
200g (rasia) maustamatonta tuorejuustoa
100g vanilija rahkaa tai maustamatonta jugurttia
2 rkl sokeria
2 tl vanilija sokeria
2 rkl kuumaa vettä

Mansikkajuustokakku:

200g maustamatonta tuorejuustoa
250-300g mansikoita (pakaste/tuoreita)
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
3 liivatetta
2 rkl kuumaa vettä

Koristelu:

Palat valkosuklaata ja maitosuklaata
tai mitä itse haluatkin :)

- Vuoraa suhkot iso (itellä 35 cm vuoka) irtopohja vuuan pohja leivinpaperilla.
- Sulata margariini.
- Murskaa keksit käsin/kaulimella/yleiskoneella pieneksi.
- Lisää margariini keksimuruun ja taputtele vuuan pohjalle tasaisesti ja tiiviiksi.
- Laita päälle 11-12 suukkoa. Laita ne ensin ympyräksi niin että n. 2-3 cm jää reunasta ja loput        keskelle mitä ei ympyrään mahdu.
- Laita vuoka jääkaappiin odottelemaan.
- Laita liivatteet kylmään veteen likoomaan.
- Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Jos sulatat mikrossa, ole tarkkana ettei pala!
- Vaahdota kerma.
- Lisää kermaan suklaa, tuorejuusto, rahka/jugurtti ja sokerit.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet.
- Kaada ohuena nauhana liivate-vesi seokseen samalla vatkaten sähkövatkaimella pienellä teholla.
- Sekoita niin kauan kunnes massa on tasaista.
- Ota vuoka pois jääkaapista ja kaada varovasti massa vuokaan. Laita massa tasaisesti kaikkialle.    Suukto eivät peity kokonaan!
- Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.
- Jos käytät pakaste mansikoita ota ne sulamaan.

- Survo sulaneet mansikat/ tuoreet mansikat.
- Laita liivateet kylmään veteen likoomaan.
- Vaahdota vispikerma.
- Lisää kermaan tuorejuusto, sokeri ja mansikka survos.
- Kuumenna vesi ja lisää liivatteet.
- Lisää ohuena nauhana liivate-vesi sekoittaen hitaasti sähkövatkaimella kunnes on tasaista.
- Ota kakku pois jääkaapista ja lisää päälle massa.
- Laita hyytymään jääkaappiin ainakin 3 tunniks, mutta mieluiten seuraavaan päivään!
- Koristele.
- Nauti!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova