täytekakkupohjan ohje

Kakkupohja:

5 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
sokeria
vehnäjauhoa
perunajauhoa
2 tl leivinjauhoa
2 tl vanilija sokeria

(Halutessasi voit laittaa väriaineita tai jättää vanilijasokerin pois.)

Kostuta 1 kakku 2 dl vanilijamaidolla ynm. 

Vuan voiteluun juoksevaa margariinia ja korppujauhoja

- Voitele vuoka margariinilla ja korppujauhota vuoka myös.
-Laita uuni päälle 175 asteeseen ja laita ritilä alimmalle tasolle.
- Riko munat toiseen isoon lasiin ja toiseen samanlaiseen lasiin sokerit. Laita tismallee samanverran sokeria kuin mitä munia on. Kaada sokerit mieluiten teräskulhoon.
- Mittaa seuraavaksi vehnäjauhoa 3/4 osaa munien määrästä ja loput perunajauhoa.
- Lisää leivinjauhe ja vanilija sokeri lasiin. Sekota jauhot ynm. keskenään.
- Lisää munat sokerin joukkoon ja vaahdota niin kauan kunnes pinnalle jää hetkeksi pysymään kasi kun nostat vispilöitä ylös ja teet kuvion. (ylä-asteella opetettiin tekemään sen kasin.)
(- Voit jo vaahdotuksen aikana tai heti sen jälkeen lisätä sopivan määrän verran pastaväriä varovasti sekoittaen. Muista että väri muuttuu uunissa.)
- Siivilöi jauhot/vanilijasokerit 2-3 erässä vaahtoon sekoita varovasti nuolialla taikinaa.
- Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin. Paista kakku n. 35-45 min, riippuen uunista ja kakun koosta. Voit kokeilla puutikulla kakun kypsyyttä n. puolessa välissä, muttei aijemmin ettei lässähdä. Kakku on kypsä jos ei jää tikkuun taikinaa. Jos kakku on vielä liian raaka ja tummuu kovin päältä voit suojata tummumisen foliolla tai leikkaat palaneen pois.
- Ota kakku pois uunista kun sen on valmis ja anna hetken vetäytyä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova