Macaronit italialaisella marengilla
Olen laittanut vielä reseptin järjestyksessä. Mitä minkin kanssa tulee ja mikä pitää hoitaa missäkin järjestyksessä. Tosiaan muista lukea huolella, esim. sokeria tulee yhteensä 185g ja valkuaista 120g.
Macaronit italialaisella marengilla:
150 g mantelijauhetta
150 g tomusokeria
60g Laitilan Pro egg tai valkuista
pastaväri tai jauheväri( ei nestemmäistä!)
150g hienoa sokeria
50 g vettä
60 g Laitilan Pro egg tai valkuista
35 g hienoa sokeria
- jos käytät pro egg tuotetta ota se hyvissä ajoissa huoneen lämpöön. Mittaa tarvittava määrä ja katso lämpömittarilla että valkuainen saavuttaa n. +20 astetta (on huoneen lämpöstä).
- Mittaa manteli jauhot ja tomusokerit.
- Laita ne tehosekottimeen ja jauha pienemmäksi.
- Siivilöi vielä sen jälkeen jauhot ja jätä isomma laittamatta (max. 2 tl.)
- Mittaa valkuaiset ja lisää siihen väriaine. Sekoita tasaiseksi.
- Mittaa kattilaan hienosokeri ja vesi.
- Mittaa lasiin 35 g sokeria ja teräskulhoon valkuiset.
- Ala kuumentaan vesi-sokeri siirappia lämpömittarin kanssa.
- Kun siirappi on 110 astetta ala vatkaamaan valkuaista. Lisää sokerit pikkuhiljaa.
- Kun marenki on pehmeää, ei kovaa vaan kun nostat vispilöitä huiput laskeutuvat nätisti alaspäin se on valmista.
- Siinä kohtaan siirapin pitäisi olla krikasta 118 asteista.
- Samalla vispaten kaada ohuena nauhana siirappi marengin joukkoon samalla vatkaten.
- Laita lämpömittari teräskulhoon ja vatkaa n. 5 min kunnes marenki on jäähtynyt 50 asteeseen.
- Lisää joukkoon värjätty valkuainen ja manteli-tomusokeri seos.
- Kääntele varovasti. Massa ei saa olla liian juoksevaa, mutta ei liian tönkköökään. Hyvä massa on sellaista mikä valuu tasasesti, paksuna nauhana alas päin.
- Laita massa pursotuspussiin.
- Laita uuni kuumenemaan 140-160 asteeseen, riippuen uunsita. Itsellä taisi olla n. 150 astetta.
- Leikkaa pursotinpussista sopivan kokoinen aukko. Ei liian pieni eikä iso. n. 1 cm halkasia.
- Pursota samankokoisia pyöreitä macaroneja leivinpaperille tai jso olet erillisen alustan ostanut. Massa on liian löysää jos sitä tulee ja tulee vaan ja liian tönkköä jos purhotuksesta jää huippu pitkäksi ainaa näkyviin.
- Kun olet saanut pellin pursotettua täyteen n. 3 cm kokoisia ympyröitä laita pyyhe pöydälle ja kopauta vähän peltiä sitä vastenm. n. 10 cm pöydän yläpuolelta tiputa pelti pyyhkeen päälle että ilmakuplat katoaa. Jos niitä jää silti voit hammastikulla puhkaista ilmakuplat.
- Anna kuoren kuivua n. 30 min kunnes kuori on kuivinut. Kun hellästi ksoket niin ei jää sormenpäähän mitään. Mitä kauemmin annat niiden levätä sen parempi!
- Laita uuniin keskitasolle n. 15 min, riippuen edelleen uunsita.
- Macaronit eivät saa palaa joka käy nopeasti, ne eivät saa haljeta päältä ( jolloin uuni saattaa olla liian kuuma). Macaroneihin pitää tulla se pitkireuna niin sitten ne ovat valmiita.
- Kun otat macaronit pois uunista anna niiden jäätyä kaikessa rauhassa. Ei mitää kiirusta. Jotta ne jäähtyvät nopeammin ota vain leivinpaperi/alusta varovaisesti pelliltä pois.
- Joko pakastat kuoret tai täytät ne kun ovat valmiita.
- Nauti 😊
![]() |
Sopivaa massaa |
![]() |
Ennen ilmakuplien "poistoa" |
![]() |
Eka pellillinen tietty palo.. |
![]() |
Mun kaikista onnistuneimmat! 💓 |
![]() |
Täysin jäähnynyt pohja. |
![]() |
Macaronit menos pakkaseen! |
Pyydän vaan kärsivällisyyttä näiden kanssa, ja joka kerta ei vaa voi onnistua 😊
Kommentit
Lähetä kommentti