Vadelma-suklaa suprise juustokakku
Netti on täynnä juustokakuista joissa on mirror kuorute päällä ja kaks osaisia juustokakkuja joiden välissä on hyytelöä. Mä halusin vielä tehdä kakusta vielä mielenkiintoisemman ja laitoin sisälle pienen yllätyksen. Oon nyt kaks kertaa tehnyt kakun. Miehen veljille yhteisen synttärikakun ja töihin ennen kun menin kesälomalle. Mun on pitäny ajat sit jo laittaa resepti tänne, mutta tietysti on ollu niin laiska ja kiire että on vähän jäänyt. kesällä kännykässä oli vaan sellaset 3000 kuvaa ja poistin melkein kaikki. Siirsin sitä ennen kuvat koneelle, mutta näköjään kaikki eivät siltikään koneelle päätynyt ja parhaat kuvat ovat hävinneet. Noh, onneks sai uudemmasta kuvasta parit kuvat instan kautta takas :) Hyytelön kanssa oli ongelmia. Ekassa kakussa käytin Jell-oa joka hajos kun yritin irroittaa piirakkavuuasta ja tokalle kertaa tein itse hyytelön. Elmukelmutin piirakkavuuan, mutta en saanut sitä tarpeeksi kireäksi nii nesteet meni väliin ja otin sen sitten pois. Sain kyllä otettua vuuasta hyyteön paremmin pois, mutta se oli liian paksu. Muista että juustokakkujen ja hyytelö tarvikkeiden lisäksi tarvitset tuoreita vadelmia! Tai muuta jos haluat laittaa. Myös tietysti kakku onnistuu muilla marjoilla ja hedelmillä ja eri suklaalla, tai vaikka sisälle laittaa suklaajuustokakun ja päälle valkosuklaata. Sisälle vaikka Nutella yllätys 😋
Kakun osat:
Suklaa juustokakku, vadelma hyytelö, tuoreet vadelmat, keksi pohja, vadelma juustokakku.
Suklaa juustokakku:
3 dl vispikermaa
80 g vanilija tai suklaa tuorejuustoa
150g tummaa suklaata
2 liivatetta
2 tl sokeria
2 tl vanilijasokeria
tilkka vettä (n. 2 rkl)
- Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan. Irtopohjavuoka n. 12 cm halkasialtaan. Itsellä oli isompi, josta sit leikkasin pienemmäksi. Kakun täytteessä on isomman irtopohjavuuan määrä. Suklaa juusokakun korkeus saa olla max. 3 cm.
- Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, varovasti. Sekoita välillä suklaata ja vahdi ettei suklaa pala.
- Vaahdota vispikerma. lisää joukkoon sokerit.
- Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa hetken.
- Lisää sulatettu suklaa.
- Kiehauta vesi ja lisää liivatteet.
- Kaada liivate-vesi seos ohuena nauhana kerma-suklaa-tuorejuusto seokseen ja vatkaa 1 nopeudella hyvin, niin että massa on tasaisesti sakaisin.
- Kaada massa irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan mieluiten seuraavaan päivään.
Hyytelö I- II:
I:
1 paketti Jell-o vadelma
2,45 dl kuumaa vettä
2,45 dl jääkylmää vettä.
- Laita kannuun jell-o paketin sisältö.
- Kiehauta vesi.
- Laita kiehuva vesi jauheen päälle ja sekoita pari minuuttia.
- Lisää kylmä vesi.
- Laita lautaselle, tai piirakka vuokaan. Hyytelön paksuus pitää olla max. 1 cm. Mieluiten ohuempikin.
- Laita jääkaappiin vähintään 24 h.
II:
3 liivatetta
2 ½ dl vadelma mehua
punaista tai pinkkiä elintarvike väriä (tässä suosittelen nestemmäistä)
- Laita liivatteet likoomaan 5 minuutiksi.
- Kiehauta mehu ja lisää väriaine.
- Lisää liivatteet ja sekota kunnes liivatteet on kokonaan sulaneet.
- Laita lautasella ynm. hyytelön paksuus max. 1 cm. Mieluiten ohuempikin.
- Laita jääkaappiin vähintään 24 h.
Vadelma juustokakku ja kakun kokoaminen:
Pohja:
150 g kaurakeksejä/ dominoja
70g margariinia
Täyte:
200g pakastevadelmia
5 liivatetta
4 dl vispikermaa
250 g vanilija rahkaa
250g vadelma tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
4 rkl vettä tai vadelma mehua
Pohja:
- Hienonna käsin tai ylenskoneella keksit muruiksi.
- Sulata margariini.
- Lisää keksinmurujen joukkoon sulatettu margariini.
- Laita leivinpaperi vuuan pohjalle.
- Laita muru-margariini seos irtopohjavuuan pohjalle. Irtopohjavuuan koko n. 24 cm. painele tasaiseksi.
Vadelma juustokakku:
- Keitä vadelmia 5 min. ja anna jäähtyä.
- Laita liivatteet likoomaan.
- Vatkaa vispikerma ja lisää sokerit.
- Lisää joukkoon tuorejuusto, rahka, vadelmat.
- Kiehauta vesi/mehu ja lisää liivatteet.
- Kaada liivatteet ohuena nauhana ja vatkaa 1 nopeudella massa tasaiseksi.
![]() |
Ekassa kakussa käytin Jell-oa ja kun yritin piirakka vuuasta irroittaa se vaan hajos.. |
Kokoaminen:
N. kourallinen tuoreita vadelmia.
- Ota suklaa jusutokakku pois jääkaapista.
- Lämmitä veistä kuuman veden alla ja irroita irtopohja vuuan reunat.
- Leikkaa juustokakusta n. 12-13 cm halkaisialtaan ja laita se keksimuro pohjan keskelle.
- Tee kakun keskelle ympyrä (itse käytin lasia). Älä kuitenkaan mene pohjaan asti.
- Täytä aukko vadelmilla.
- Laita kanneksi hyytelö. Hyytelön koko pitää olla sama kuin suklaa juustokakun!
- Laita päälle vadelma juustokakku massa.
- Laita jääkaappiin. Anna mieluiten olla seuraavaan päivään.
- Koristele.
- Nauti!
![]() |
Eka kakku. |
![]() |
Vadelma juustokakkua oli liian vähän päällä. |
![]() |
Toka kakku. |
Kommentit
Lähetä kommentti