Home sweet home kakku



Sain jo pari viikkoa sitten päähäni tälläisen reseptin ja olen odotanut kovasti että pääsen tekemään. Mutta aika ei riittänyt. Anoppini kävi meillä kahvittelemassa minun perheen kanssa ja siinä samalla piti leipoa molemmiin perheisiin joulu juttuja. Jotenka päätin mennä helpommalla, mutta... Se ihana mutta ja kova stressi. Lähikaupassa ei löytyny Fazerin bake it easy taikinoita. Ajattelin ettei menisi aikaa korvapuusti taikinan tekoon vaan saisin äkkiä valmiin taikinan pakkasesta, toisin kävin. Kun kävimme isommassa kaupassa sielläkään ei ollut muuta kuin kinuski täytteistä joka oli lehtitaikinassa, otin nyt sen sitten.. Ja vielä se että olisi pitänyt ottaa 2 pakettia, ei pelkästää yhden. Idea on kuitenkin sama, mutta korvapuustilla olisi ollut paljon parempaa, ainakin luulisin... Kakun nimi on home sweet home, sen takia koska tässä tulee kaikki kotosat tuoksut ja maut. Ihana korvapuusin tuoksu ja maku, makea kinuski ja omenat. Ja tietty ihana amerikkalainen juustokakku, nam!

Pohja:

2 pkt valmis bake it easy korvapuusti taikina
Tai
itsetehty korvapuusti taikina

Väliin:

3 omenaa
( 2 tl sitruunamehua)
4 rkl kinuskikastiketta

Juustokakku:

2 rasiaa tuorejuustoa ( esim. 1 rasiaa vanilija ja 1 rasiaa kinuski)
2 prk vanilija rahkaa (tai maustamatonta)
(1 tl sitruunamehua)
2 ½ sokeria
1½ vanilijasokeria
1 dl perunajauhoa
5 kpl kananmunaa

Kinuskikastiketta tai miten itse haluat koristella

Omput likoomassa

Pohja

- Pese omenat ja suikaloi esim. juustohöylällä omenat. Tarkotus on olla isoja, mutta tosi ohuita. Itse käytin raastimen höylää.
- Laita omenat likoomaan kylmään veteen jossa on n. 2 tl sitruna mehua ettei tummu.
- Tee korvapuusti taikina siihen astri että oelt leikkanut rullia tai sulata bake it easy taikina ja pilko paloiksi.
- Kauli taikina ohuemmaksi ja yhtenäiseksi.
- Laita leivinpaperi irtopohja vuuan alle(väliin).
- Laita irtopohja vuokaan pohja. Tee pohjasta sen kokoinen että se peittaa pohjan ja mieluiten laitojakin.
- Laita uuniin 200 asteeseen n. 15 min.
- Valmista täyte: Vatkaa kaikki juustokakun aineet keskenään kunnes on kuohkeaa.
- Kun pohja on valmis ota se pois uunista. Laita ohuet omenan palat päälle ja sen päälle kinuskikastiketta.
- Laita omenoiden ja kinuskikastikkeen päälle juustokakku täyte ja laita uuniin.
- Paista uunissa nyt 175 asteessa 50-60 min. Voit puolessa välissä laittaa päälle folion ettei kakku tummu liikaa päältä.
- Anna jäähtyä kylmäksi ja ota laidat pois. Jos tuntuu että ovat kiinni vuuassa irroita hellästi reunat veitsellä.
- Koristele.
- Nauti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova