Kinkku tortut
Itse en välitä varsinkaan perus luumutortuista. Teen nyt normaalisti kaneli omena täytteisiä torttuja. Mutta myös tykkään, varsinkin puoliso tykkää paljon suolasista. monet makeat leivonnaiset on ollut hänelle liian makeita. Kun meidän perheet kävivät meillä kahvittelemassa tein näitä suolasia torttuja. Ekaksi piti tehdä ihan perus kinkkuhyrriä, mutta näin kun Joulu on ihan ovella päätin tehdä torttuja. Niinkuin kylläkin viime Jouluna tein.
Tämä on mielestäni vielä hyvä idea kun joulu on jo ohi. Esim. Uudenvuoden aikaan kiva tehdä Uuden vuoden juhliin jämä Joulukinkuista.
1 kg valmista torttu taikina
50 g pippuri tuorejuustoa
50 g auringonkuivattua tomaatti tuorejuustoa
(TAI ihan mitä itse haluat. Voit vielä omiisi lisätä vähän
pippuria jos valitsemassasi tuorejusutossa ei ole tarpeeksi makua.
100g kuitenkin jos olisi jotain tuorejuustoa)
1 paprika
½ pussia kinkkua (n. 1 dl?) (jos valmista kinkkusuikaletta)
2 munaa voiteluun
- Sulata taikina pakkauksen mukaan.
- Pilko paprika pieneksi.
- Sekoita kipossa sekaisin tuorejuustot, kinkku ja paprika.
- Leikkaa taikina pala puoliksi.
- Leikkaa vinot viivat ja laita joka toinen keskelle. (pakkauksessa ohjeet jos et ole ennen torttuja tehnyt)
- Voitele tortut.
- Lisää n. 1 rkl täytettä.
- Paista uunissa pakkauksen ohjeiden mukaan. Itse käytin Myllynparhaan taikinaa, eli 225 astetta keskitaso ja 15 min.
- Anna hetki jäähtyä.
- Nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti