Saaristolaisleipää

En muistanut taaskaan ottaa kuvia, jotenka nyt saatte olla ilman niitä. Ellen sitten myöhemmin ota kuvia kun alan syömään leipää. Tein kertakäyttö vuokiin leivät joita tuli 3 kpl:ta. Tein 2 satsia ja annoin niistä 5 leipää lahjoiksi.

3 leipää

Taikina:

1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl tummaa siirappia
3 olutmaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja                   (TAI 5 dl ruisjauhoja ja 8 dl vehnäjauhoja)
10 dl vehnäjauhoja       
1 rkl suolaa

Voitelu:

1,5 dl vettä
½ dl tummaa siirappia

(kertakäyttö)Vuokia

- Voitele vuuat.
- Lämmitä piimä kattilassa tai mikrossa kädenlämpöiseksi.
- Lisää joukkoon hiiva ja odota että on sulanut kokonaa.
- Lisää loput aineet hyvin sekoittaen.
- Jaa taikina vuoksiin ja anna turvota leivinliinan alla 1 ½ tuntia.
- Paista uunissa keskitasolla 1½ tuntia 175 asteessa. Jos pinta tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla tai foliolla.
- Sekoita veteen siirappia.
- Sivele leipien pinta vesi-siirappi seoksella.
- Paista VIELÄ ½ tuntia.
- Anna jäähtyä vuuissaan.
- Nauti vasta parin päivän päästä! Tai anna lahjaksi 😊

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova