Saaristolaisleipää
En muistanut taaskaan ottaa kuvia, jotenka nyt saatte olla ilman niitä. Ellen sitten myöhemmin ota kuvia kun alan syömään leipää. Tein kertakäyttö vuokiin leivät joita tuli 3 kpl:ta. Tein 2 satsia ja annoin niistä 5 leipää lahjoiksi.
3 leipää
Taikina:
1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl tummaa siirappia
3 olutmaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja (TAI 5 dl ruisjauhoja ja 8 dl vehnäjauhoja)
10 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
Voitelu:
1,5 dl vettä
½ dl tummaa siirappia
(kertakäyttö)Vuokia
- Voitele vuuat.
- Lämmitä piimä kattilassa tai mikrossa kädenlämpöiseksi.
- Lisää joukkoon hiiva ja odota että on sulanut kokonaa.
- Lisää loput aineet hyvin sekoittaen.
- Jaa taikina vuoksiin ja anna turvota leivinliinan alla 1 ½ tuntia.
- Paista uunissa keskitasolla 1½ tuntia 175 asteessa. Jos pinta tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla tai foliolla.
- Sekoita veteen siirappia.
- Sivele leipien pinta vesi-siirappi seoksella.
- Paista VIELÄ ½ tuntia.
- Anna jäähtyä vuuissaan.
- Nauti vasta parin päivän päästä! Tai anna lahjaksi 😊
3 leipää
Taikina:
1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl tummaa siirappia
3 olutmaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja (TAI 5 dl ruisjauhoja ja 8 dl vehnäjauhoja)
10 dl vehnäjauhoja
1 rkl suolaa
Voitelu:
1,5 dl vettä
½ dl tummaa siirappia
(kertakäyttö)Vuokia
- Voitele vuuat.
- Lämmitä piimä kattilassa tai mikrossa kädenlämpöiseksi.
- Lisää joukkoon hiiva ja odota että on sulanut kokonaa.
- Lisää loput aineet hyvin sekoittaen.
- Jaa taikina vuoksiin ja anna turvota leivinliinan alla 1 ½ tuntia.
- Paista uunissa keskitasolla 1½ tuntia 175 asteessa. Jos pinta tummuu liikaa, peitä leivinpaperilla tai foliolla.
- Sekoita veteen siirappia.
- Sivele leipien pinta vesi-siirappi seoksella.
- Paista VIELÄ ½ tuntia.
- Anna jäähtyä vuuissaan.
- Nauti vasta parin päivän päästä! Tai anna lahjaksi 😊
Kommentit
Lähetä kommentti