Piparkakku taikina
Tein ennen Joulua itse piparkakku taikinan ja tein sen 2 kertaisena. Kirjoitan kuitenkin 1 kertaisen taikinan ohjeen.
2 dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
1 pussillinen piparkakkumaustetta
250g margariinia
2 kananmunaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
- Mittaa siirappi ja sokeri kattilaan. Kiehauta.
- Lisää margariini ja anna sen sulaa kokonaan.
- Ota kattila sivuun ja anna jäähtyä n. 30 min.
- Sekoita jauhot ja sooda keskenään.
- Lisää sokeri/margariini seokseen yksitellen kananmunat samalla vatkaten.
- Lisää jauhot/sooda joukkoon.
- Laita jääkaappiin maustumaan ainakin seuraavaksi päiväksi asti.
- Leivo piparit. Laita esim. amerikan pastilleja uuniin pipareiden kanssa.
- paista uunissa 175 asteessa n. 5-7 min. Kokoajan silmällä pitäen, palavat nopeammin mitä ohuempia.
- Anna jäähtyä ja koristele.
- Nauti glögin kera!
Kommentit
Lähetä kommentti