Uudenlainen banoffee
Mieheni oli vanhempien luona Joulun ja Uuden vuoden ja oli töissä siellä suunnassa vielä viime vuoden loppuun. Tosiaan joulukuussa muutimme kauas vanhasta kodistamme ja mieheni perheestä, valitettavasti :( Uuden vuoden päivänä sain kumminkin mieheni takaisin kotiin ja samalla kahviteltiin ennenkun anoppi ja appiukko ja mieheni veli lähtivät kotiin päin. Kaapissa oli ollut kauan karamellisoitu kondensoitu maito ja nyt vihdoin ajattelin sen käyttää. Tää on tosi nopee kakku ja jos jättää banskut päälle koristeena nii kannattaa tehä just ennen esim. kun vieraat tulee, ettei banskut tummu.
Pohja:
1 paketti LU Bastrone kandikeksejä
75 g margariinia
Täyte:
1 prk keitettyä kondensoitua maitoa tai valmis karamellisoitu kondensoitua maitoa
2 dl vispikermaa
100g vanilija tuorejuusto
2 tl vanilija sokeria
2 rkl sokeria
½ purkkia Nutellaa
n. 3 banaania
Koristelu:
(Banaania)
Suklaata
(- Jos et käytä valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa, keitä kondensoitu maito n. 2-3 tuntia.)
- Murskaa keksit pieneksi, esim. tehosekoittimella.
- Laita n. 26 cm hankaisijalla olevan irtopohja vuokaan leivinpaperi pohjan ja reunan väliin. Ja leikkaa ylimääräset paperit pois.
- Sulata margariini ja yhdista murut siihen.
- Painele tiiviiksi muru seos vuuan pohjalle.
- Vaahdota vispikerma. Lisää vatkaessa joukkoon sokerit.
- Lisää tuorejuusto ja nutella ja vaahdota kunnes on tasainen.
- Viipaloin banaanit.
- Laita pohjan päälle ensin karamellisoitu kondensoitu maito, sen päälle banaanit ja päälle täyte.
- Koristele haluamallasi tavalla (itsellä jäi muutama banskun pala ylimääräiseksi jotenka laitoin ne päälle niinkuin raastettua suklaatakin)
- Nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti