Mini hampparit


Instassa bongasin nää ja halusin kokeilla. Helpot ja mukavat syödä. Menee picnikillä, lastenkutsuilla ynm. Mielestä pizza taikinaa tuli aivan liian vähän, jotenka nyt teen tupla takinan tähän reseptiin.

Pizza taikina:

2 pussia kuivahiivaa
4 dl vettä
2 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä

Jauhelihapihvit:

50-600g jauhelihaa
2 tl suolaa
2 tl pippuria
2 tl paprikajauhetta

Loraus öljyä

Lisäksi:

1½ paketti pekonia
1 paketti cheddar juustoa
ketsuppia
seesamin simeniä
kananmuna

- Tee pizzataikina.
  - Lisää kuivahiivat kädenlämpöiseen veteen.
  - Lisää vehnäjauhot ja suola.
  - Lisää öljy. Taikina on hyvä jos takina irtoaa reunoista. tarvittaessa lisää jauhoja.
  - Anna turvota puol tuntia lämpösessä paikkaa.
- Tee pihvit.
   - Ota jauheliha puolta tuntia aijemmin pöydälle.
   - Lisää jauhelihan joukkoon mausteet. Vaivaa takina.
   - Tee n. 2 cm halkaisi kokoisia palloja.
   - Kuumenna öljytty pannu. Litistä pallot pihviksi.
   - Paista pihvit ja jäähdytä.
- Paista pekoni rapeaksi ja pieni n. 3 cm kokoisiksi paloiksi.
- Leikkaa cheddar siivut 4 osaan.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Ota pizza taikina ja jaa taikina n. 30 osaan.
- Kauli palat n. 8 cm halaisian kokeisiksi pyöreiksi paloiksi.
- Laita pohjalle ihan n. ½-1 tl ketsuppia, cheddar pala, pekonin pala, pihvi ja toinen cheddar pala ja sulje palloksi. Varmista ettei mistään pääse valumaan juusto tai ketsuppi.
- Tee niin paljon kuin aineksia riittää. Riippuu kuinka paksuja ja isoja teit.
- Laita leivinpaperille ja voitele kananmunalla. Ripottele päälle seessamin siemeni.
- Paista uunissa n. 15-20 min.
- Nauti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova