Pekoni-maissi muffinssit
Meillä on 18.2 vuosipäivä ja ajattelin tehdä pientä suolasta. Valitettavasti vuosipäivä tänä vuonna on sunnuntaina, jotenka juhlimme nyt lauantaina jo. Huomenna mennöön sit syömään ravintolaan!
Näitä muffinsseja oon tehny joskus yli 9 vuotta sitten, jolloin suolaset muffinssit ei ollu vielä nii suosittua Suomessa. Teen vielä ekaa kertaa kännykällä blogi kirjotusta nii kattoo mitä tästä tulee 🤣
1 paketti pekoni
N. 1,5 dl maissia
0,5 dl sipulia
150 g juustoraastetta
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
0,5 dl öljyä
N. 1 dl maitoa tai ruokakermaa
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhia
1 tl paprikajauhetta
2 tl yrttisuolaa tai tavallista
2 tl pippurijauhetta
(Chili jauhetta oman maun mukaan)
N. 15 isoa muffinssivuokaa
-Laita uuni kuumeneen 225 asteeseen.
- Leikkaa pekoni n. 1 cm paksuiseksi viipaleiksi.
- Paista pekoni ja sipuli melkein rapeaksi.
- Lisää maissi paistinpannulle jos on pakastemaissia. Lämmitä maisseja ja ruskista pekoni loppuun asti, kunnes in rapeaa.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää nesteet. Tarvittaessa lisää enemmön maitoa/kermaa jos on liian sitkeetä.
- Lisää lopuksi juustoraaste ja pekoni/maissi/sipulit. Sekoita huolellisesti.
- Paista uunissa 15-20 min. Kunnes on kauniin ruskeita.
- Nauti!
Ps. Voit muuttaa ohjetta laittamalla esim. Muita lihoja ja kasviksia. Esim. Kinkkua ja paprikaa tai kanaa ja riisiä. Tai kinkkua ja riisiä. Kinkku ja riisi sopii yllättävän hyvin keskenään 👌
Kommentit
Lähetä kommentti