Suolainen piirakka (kana, kinkku)


Teen aina saman tyyllisesti suolaiset piirakat. Liha vain vaihtuu. Ja välillä teen vain pyöreän piirakan tai sitten pellillisen. Ainoastaan kerma tai tuorejuustot ynm. vahtuvat. Yllensä on yrttinen tai auringonkuivattua tomaattia. Ja voit laittaa muitakin kasvikseja ja juustoja jos haluat.

Pellillinen:

4 pakaste suolainen piirakka taikinaa
1 paketti kinkkusuikaleita tai 400 g maustettua kanaa
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 purkki Créme Bonjour Cuisine Créme Fraiche Valkosipuli & yrtti (tai vastaavaa)
200 g tuorejuustoa
1 ½ paprika
n. 2-3 dl maissia
½ sipulia
3 tl suolaa
3 tl pippuria
3 tl paprikajauhe
n. 5 dl juustoraastetta

- Sulata piirakkataikinat. Kauli taikina pellillisen kokoiseksi ja vähän reunoillekin.
- Kuulota sipuli. ( Ja paista liha)
- Laita uuni lämpeneen paketin mukaiseen asteeseen. ( esim. 200 asteeseen.)
- Pilko paprika.
- Laita pohjan päälle paprikat ja maissia.
- Lisää liha.
- Vatkaa munien rakenne kulhossa rikki. Lisää tuorejuusto, mausteet ynm paitsi juustoraaste.
- Kaada seos pohjan päälle.
- Lisää juustoraaste päälle.
- Paista uunissa n. 50 min. Kunnes on kypsä.
- Anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi.
- Nauti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova