Juustosarvet


Parin viikon sisällä oon nyt 3 kertaa tehny juustosarvia :D ne on niin hyviä! Tein aikoinaan ylä-asteella näitä ja sit kotina oon tehny aina välillä. Nyt oli ehkä jonkun 5 vuoden tauon jälkee vihdoin sitten tein. Mun piti eilen illalla tehdä, mutta unihtui. Kuopukselle piti tehdä näitä, mutta tosiaan unihdin ja tein ennen kun piti lähtee asioille. Nää menee välipalaks tai iltapalaks oikein hyvin.

N. 15-17 kpl (pieniä)

Taikina:
2 dl juustoraastetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2dl kermaviiliä
0,5 dl öljyä

Sisälle:
1-2 dl Juustoraastetta

Päälle:
Seessamin siemeniä
Voiteluun kananmuna

- Laita uuni kuumeneen 200 asteeseen.
- Sekoita jauhot, juustoraaste, suola, leivinjauhe yhteen.
- Lisää kermaviili ja öljy.
- Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Laita runsaasti pöydälle vehnäjauhoa (n. Vajaa kourallinen)
- Kauli taikina n. 0,7-1,00 cm paksuiseksi pyöreäksi levyksi.
- Leikkaa taikina osiin. Lqita isompaan päähän juustoraastetta ja kierritä isommasta kapeempaan suuntaan.
- voitele kananmunalla ja laita päälle seessamin siemeniä.
- Paista uunisss n. 15 min.
- Nauti!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova