Sitruuna-vadelmakreemi kakku


Pari viikkoa sitten appivanhemmat kävivät meillä ja tein tälläisen pääsiäis aiheisen kakun. Halusin tehdä vähän raikkaamman kreemin tällä kertaa.

Kakkupohja
Vadelmakreemi
Sitruunakreemi
Sokerikreemi

Koristeluun:

Suklaasydämmiä
Tumaasuklaata
Kinder munia


Kakkupohja:

5 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
sokeria
vehnäjauhoa
perunajauhoa
2 tl leivinjauhoa
2 tl vanilija sokeria
(pastaväriä)

Kostuta 2 dl vanilijamaidolla/vadelma mehulla tai vastaavalla.

Vuan voiteluun juoksevaa margariinia ja korppujauhoja

- Voitele vuoka margariinilla ja korppujauhota vuoka myös.
-Laita uuni päälle 175 asteeseen ja laita ritilä alimmalle tasolle.
- Riko munat toiseen isoon lasiin ja toiseen samanlaiseen lasiin sokerit. Laita tismallee samanverran sokeria kuin mitä munia on. Kaada sokerit mieluiten teräskulhoon.
- Mittaa seuraavaksi vehnäjauhoa 3/4 osaa munien määrästä ja loput perunajauhoa.
- Lisää leivinjauhe ja vanilija sokeri lasiin. Sekota jauhot ynm. keskenään.
- Lisää munat sokerin joukkoon ja vaahdota niin kauan kunnes pinnalle jää hetkeksi pysymään kasi kun nostat vispilöitä ylös ja teet kuvion. (ylä-asteella opetettiin tekemään sen kasin.)
- Voit jo vaahdotuksen aikana tai heti sen jälkeen lisätä sopivan määrän verran pastaväriä varovasti sekoittaen. Muista että väri muuttuu uunissa.
- Siivilöi jauhot/vanilijasokerit 2-3 erässä vaahtoon sekoita varovasti nuolialla taikinaa.
- Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin. Paista kakku n. 35-45 min, riippuen uunista ja kakun koosta. Voit kokeilla puutikulla kakun kypsyyttä n. puolessa välissä, muttei aijemmin ettei lässähdä. Kakku on kypsä jos ei jää tikkuun taikinaa. Jos kakku on vielä liian raaka ja tummuu kovin päältä voit suojata tummumisen foliolla tai leikkaat palaneen pois.
- Ota kakku pois uunista kun sen on valmis ja anna hetken vetäytyä.

Vadelma täyte:

2 dl vispikermaa
200g (purkki) vanilijarahkaa
n. 200g pakastevadelmia
2 rkl vanilijakreemijauhetta
(pinkkiä elintarvike väriä)

- Keitä pakastevadelmia n. 3 min ja anna jäähtyä. Vaikka olisivatkin kotimaisia niin keitän silti.
- Vaahdota vispikerma.
- Lisää rahka, vadelmat ja kreemijauhe kermavaahdon joukkoon. (lisää väriaine)

Sitruuna täyte:

2,5 dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
½ dl sitruunamehua
½ dl lemon curdia
(keltaista elintarvike väriä)

- Vaahdota vispikerma.
- Lisää loput aineet ja sekoita huolellisesti. (Lisää väriaine)
- Tarkista maku. Tarvittaessa lisää sitruunaa.

Sokerikreemi:

150g margariinia
5 dl tomusokeria
2 tkl vanilija sokeria
100g tuorejuustoa
(vihreää elintarvike väriä)

- Notkista margariini sähkövatkaimella ja lisää tomusokeria ja vanilija sokeri, taas ensin hitaasti ja sit nopeammalla teholla.
- Lisää tuorejuusto ja haluamasi väri.

- Kun kreemi on sopivan notkeaa ja tasaista se on valmis.

Kakun kokoaminen:

- Valmista kakkupohja.
- Leikkaa kakku 3 osaan. Kostuta pohjat esim. vanilijamaidolla.
- Valmista kreemit.
- Laita kakkupohjan ensimmäinen kerros tarjoiluastialle. Ja levitä päälle vadelma kreemi.
- Laita toinen kerros päälle ja levitä sitruuna kreemi. Laita päällikerros paikalle.
- Laita kakku n. 15 min jääkaappiin.
- Levitä kakun päälle sokerikreemi.
(Jos teet kakun päivää ennen tarjoilua tee kakku tähän asti ja koristele juuri ennen tarjoilua.)
- Raasta suklaa ja pieni kinder.
- Koristele kakku ja laita vielä hetkeksi jääkaappiin.
- Nauti!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova