Unicorn kakku (mansikka juustokakku kreemillä, valkosuklaa kreemillä ja sokerikreemillä)
Tein kaverille 27.v synttärikakun ja hän halusin unicorn kakun. Ennen en ollut tehnyt moista kakkua, mutta tykkäsin todella paljon tämän tekemisestä. Ainoat huolet olivat hänen pyyntönsä mansikkajuustokakku täytteestä ja pursotuksista. Itse en ole mikään hyvä pursotuksista.. Huomasin vielä vasta liian myöhään että puolet tyllistä on kadonnut.. En tiedä minne, mutta kaikki isot ovat hukassa. Tein juuri täytekakun täytteistä oman tekstin, jotenka vaan linkkaan osoitteen tähän. en kirjoita uudelleen niitä. Valkosuklaa kreemi on suklaa kreemin kohdalla. Kakku oli moni vaiheinen. Tein kakku pohjat edellis päivänä ja samoin täytin. Jos olisin tajunnut että sokerimassa kaipaa pitempää kuivumis aikaa olisin tehnyt ne 2-3 päivää aijemmin. Itse kakusta tuli n. 16-17 cm korkea ja painoin 2-3 kiloa! :O Sokerikreemin päärä ihmetytti aikalailla. Sitämeni tosi paljon. Kakku oli niin korkea, että siihenkin meni aika paljon sitä ja tietysti kun halusin paljon pursottaa ja peittää kaikki pienetkin kolot. Tein 3 eri tyttalla pursotukset ja vielä sit erilailla purotukset.
Kakku pohjia tarvitaan 2 kpl
1 kpl kakkupohja 24 cm vuokaan:
4 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
sokeria
vehnäjauhoa
perunajauhoa
2 tl leivinjauhoa
2 tl vanilija sokeria
(Halutessasi voit laittaa väriaineita tai jättää vanilijasokerin pois.)
Tarvittaessa kostuta 1 kakku 2 dl vanilijamaidolla ynm.
Vuan voiteluun juoksevaa margariinia ja korppujauhoja
- Voitele vuoka (irtopohjavuoka) margariinilla ja korppujauhota vuoka myös.
-Laita uuni päälle 175 asteeseen ja laita ritilä alimmalle tasolle.
- Riko munat toiseen isoon lasiin ja toiseen samanlaiseen lasiin sokerit. Laita tismallee samanverran sokeria kuin mitä munia on. Kaada sokerit mieluiten teräskulhoon.
- Mittaa seuraavaksi vehnäjauhoa 3/4 osaa munien määrästä ja loput perunajauhoa.
- Lisää leivinjauhe ja vanilija sokeri lasiin. Sekota jauhot ynm. keskenään.
- Lisää munat sokerin joukkoon ja vaahdota niin kauan kunnes pinnalle jää hetkeksi pysymään kasi kun nostat vispilöitä ylös ja teet kuvion. (ylä-asteella opetettiin tekemään sen kasin.)
- Siivilöi jauhot/vanilijasokerit 2-3 erässä vaahtoon sekoita varovasti nuolialla taikinaa.
- Jos käytät väriaineita (pastaväriä) ja haluat moni väriseksi, kaada taikina 3-4 erikulhoon ja lisää väri aineet. Sekoita huolellisesti, mjutta vältä liiallista sekoittamista. - Kaada taikina vuokaan (Varjätyt voit laittaa pari lusikallista aina erikohtaan vuokaan ja lopuksi tikulla vielä sotkea värejä keskenään) ja laita uuniin. Paista kakku n. 35-45 min, riippuen uunista ja kakun koosta. Voit kokeilla puutikulla kakun kypsyyttä n. puolessa välissä, muttei aijemmin ettei lässähdä. Kakku on kypsä jos ei jää tikkuun taikinaa. Jos kakku on vielä liian raaka ja tummuu kovin päältä voit suojata tummumisen foliolla tai leikkaat palaneen pois.
- Ota kakku pois uunista kun sen on valmis ja anna hetken vetäytyä.
Kakun kokoaminen:
-2 kpl kakkupohjaa
-valmista valkosuklaa kreemiä, ohje Tässä
-Valmis mansikka juustokakku kreemi joka löytyy samasta linkistä.
Ainakin 4 kertainen määrä sokerikreemiä joka löytyy myös linkistä. SItä menee paljon! Huom! Muista myös värjätä kreemit haluamallasi väreillä!
-Sokerimassaa
-Nestemmäistä kultaista elintarvike väriä
-Mustaa tai kultaista kortistelu geeliä
- reunakalvo tai leivinpaperia
-2 coctailtikkua
-1 paksumpi tikku, itse käytin kertakäyttöhaarukkaa ja leikkasin haarukka osan pois.
- n. 250 g tuoreita mansikoita
- Halutettasi voit laittaa kultasia tai hopeisia sokerihelmiä tai timantteja.
- Tee hyvissä ajoissa sokerimassasta korvat ja sarvi. Mieluiten myös vara kappaleet jso pelkäät epäonnistuvasi tai että ne hajoavat.
- Kauli sokerimassa tomusokerin kanssa n. 0,5 cm pksuiseksi levyksi ja leikkaa korvat. Keskeltä voit vähän vielä ohentaa. Mutta ei liian ohueksi! Tuonnä coctail tikut koviin. Jätä n. 2- 3 cm vapaaksi että saat työntää korvat kakkuun.
- tee lopusta massasta 1-2 sarvea. Pyöritä taikinaa pitkäksi, keskeltä jätä paksummaksi ja päistä uhuemmaksi. Kierra sarvi yhteen. katso että sarvi on tiiviisti kierrettynä. Laita tikku. Anna kuivua huolella!
- Maalaa korvien sysystat ja sarvi. Anna kuivua. Jos on liian kosteaa aine sokerimassa kostuu ja voi mennä löysäksi. Ole siis varovainen!
- Leikkaa kakut kahteen osaan. Itsellä oli erittäin mehevät kakut, jolloin kostutusta ei tarvinnut yhtään. tarvittaessa kostuta. Jos kakku kohoaa keskelta leikaa kakku tasaiseksi.
- Laita kakun yksi kerros tarjoilu alustan päälle ja laita ympärille rengasvuoka ja reuna kalvo. Jos et omista reunakalvoa voit käyttää leivin paperia apunasi. Kääri paperi n. 3 kertaa jotta se on tukeva.
- Levitä mansikka juustokakku kreemi ja lisää kerros.
- Levitä ½ valkosuklaa kreemiä ja lisää kerros.
- Pilko mansikat viipaleiksi. Laita viimisen kerroksen päälle ensin valkosuklaa kreemin loput ja sen päälle mansikat. Laita kerros päälle.
- Anna olla kakun jääkaapissa mieluiten yön yli.
- Tee sokerikreemi. Jaa kreemi esim. 4-5 osaan. Valkosta eniten. Pursota kakkuun ensin valkonen kreemi ja tasoita se huolellisesti. Pienemmistä määristä pursota hepalle harja. Tee erilaisia pursotuksia.
- Tee lisää sokerikreemiä jos tuntuu loppuvan kesken. Itse tein todella, todella paljon sitä!
- Laita jääkaappiin hetkeksi.
- Tee silmät geelillä.
- Laita ennen H-hetkeä sarvi ja korvat päähän. ja sokeri helmet tai sokeri timantit tai vaikka tähtiä.
- Nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti