Sitruuna-lakritsi/salmiakki seeprajuustokakku
Tässä taas tämä ihana huhti-toukokuun vaihde kun juhlia on vaikka kuinka paljon! Nyt meillä kävi anoppi ja lanko, mieheni nuorin veli. Vietimme nyt sit tämän langon synttäreitä, mieheni synttäreitä, tyttäreni synttäreitä ja ennakkoon äitienpäivää ja omiani synttäreitä. Äidilläni on vehnäallergia ja sen takia tein myös gluteenittoman täytekakun ja siskoni on nyt sitten ihan uutena allergiana peruna. Hänellä allergisoi keitettynä ja raakana, perunajauhot ynm allergisoi. Samanlailla kun äidillä niin siskolla menee hengitystiet umpeen. Ja tämän allergian takia tein sitten juustokakun jossa ei ole perunajauhoa. Kaikille oli sit jotain :) Huomasin että kun olin sitruuna täytteen tehnyt niin se alkoi jähmettyä kippoon sillä välin kun tein lakritsi/salmiakki täytettä. Sulatin täytettä vähän mikrossa, mutta suosittelen tekemään samaa aikaa molempia, ainakin siihen asti että laitat liivatteet. Tää on kakku jota varmaankin teen uudelleen. Tää oli ny eka kerta ku tän tein ja tykkäsin tosi paljon. Tuli sellanen jätskimäinen maku. Ja kun lakritsista ja salmiakista tykkään ja mun perhe tykkää kans niin varmaan hekin haluavat uudelleen sitä :)
Pohja:
2 pakettia Oreo keksejä (154g per paketti)
75 g margariinia
Sitruunatäyte:
4 liivatetta
2 ½ dl vispikermaa
200g sitruuna tuorejuustoa
2 dl vanilija rahkaa
n. ½ dl sokeria (tai alle)
½ dl sitruunamehua
(keltaista elintarvike väriä)
Lakritsi/salmiakki täyte:
4 liivatetta
2 ½ vispikermaa
200g tuorejuustoa
2 dl vanilija rahkaa
n. 1 rkl lakritsi jauhetta
n. 2 rkl sokeria
½ dl vettä
½ pussia turkinpippuri rouhetta
(mustaa elintarvike väriä)
Kiille:
4 liivatetta
½ dl vettä
3 dl lakritsikastiketta
Koristelu:
Esim. erilaisia srösselit, sokerihelmet ynm.
- Vuoraa irtopohjavuoka (∅ 24 cm) leivinpaperilla.
- Murskaa keksit pieneksi. (esim. yleiskoneella)
- Sulata margariini ja sekoita keksimurun joukkoon. Painete vuoan pohjalle tiiviisti.
Sitruunatäyte:
- Laita liivateet likoomaan kylmään veteen. (nopeuttaaksesi voit tehdä samalla kaksi täytettä eri kippoihin ja samalla myös liivatteet eri kippoihin.)
- Vaahdota vispikerma.
- Lisää rahka, tuorejuusto,sokeri ja elintarvike väri.
- Purista sitruunamehu ja lämmitä kiehuvaksi.
- Purista liivatteista ylimääräiset vedet ja sulata sitruunamehussa. Lisää täytteeseen ja sekoita huoellisesti.
- Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sitruunamehua, väriä tai sokeria.
Lakritsi/salmiakkitäyte:
- Laita liivateet likoomaan kylmään veteen.
- Vaahdota vispikerma.
- Lisää rahka, tuorejuusto, lakritsijauhe, sokeri ja elintarvike väri. Sekoita hyvin.
- Lisää turkinpippuri rouhe.
- Tarkista maku. Lisää tarvittaessa lakritsi jauhetta oman maun mukaan. (Itse laitoin tosi runsaasti Ja kakku tuoksui ihanasti lakritsille ja salmiakille! <3)
- Lämmitä vesi kuumaksi.
- Purista liivatteista ylimääräiset vedet ja sulata vedessä. Lisää täytteeseen ja sekoita huoellisesti.
- Laita ruokalusikallinen keksipohjan päälle sitruunatäytettä, laita sen päälle lakritsi/salmiakkitäytettä ja taas sitruuna jne. kunnes täytteet ovat loppuneet.
- Anna jähmettyä ainakin 2 h jääkaapissa.
Kiille:
- Liota liivatteet kylmässä vedessä.
- Mittaa kippoon lakritsikastike.
- Kuumenna vesi ja liota liivatteet.
- Kaada liivatevesi lakritsikstikkeeseen ja sekoita huolellisesti.
- Ota mahdolliset vaahdot ja kuplat pois.
- Kaada varovasti kakun päälle.
- Anna jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
- Irrota veitsellä reunat ja koristele.
- Nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti