Brownie vadelmamelballa
Brownie:
200 g tummaa suklaata
200g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
5 kananmunaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl cacao jauhetta
(n. 0,5 dl suklaa pisaroita tai rouhettua pähkinää ynm.)
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Voitele vuoka. Itse käytin perus Pyrexin lasista vuokaa (28cm x 17cm)
- Sulata suklaa joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa välillä sekottaen. Jäähdytä.
- Sulata margariini lähes täysin, Ei tarvi kokonaan olla sulaa.
- Mitaa sokerit kulhoon ja lisää sulanut margariini joukkoon.
- Vatkaa löysäksi vaahdoksi.
- Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen.
- Lisää lopuksi suklaa edelleen vatkaten ja varmista, että suklaa on tasesestisekoittunut.
- Mittaa vehnäjauho ja cacao jauhe keskenään ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen.
- (Lisää halutessasi suklaa pisarat/hienonnettu suklaa ja/tai pähkinä)
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 30-45 min. Kakun pitää olla keskeltä hieman kosteaa.
- Jäähdytä hyvin.
- Nauti vanilijajäätelön ja vadelma melban kanssa!
Vadelmamelba:
200g pakastevadelmia
3 rkl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
- Keitä pakastevadelmat 5 min.
- Anna jäähtyä hyvin.
-Laita kulhoon jäähtyneet vadelmat, tomusokeri ja sitruunamehu.
- Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Siivilöi siemenet pois.
- Nauti brownien tai mudcaken kanssa!
Kommentit
Lähetä kommentti