Brownie vadelmamelballa



En ole tätä ennen ikinä tehnyt brownieita. Luulin, että ne on vaikeita, mutta yllättävän helposti ne valmistuivat. Netistä löytyi miljoona erilaista ohjetta ja säädin sitten omanlaisen. Kaupan valmiit browniet maistuvat pahalta, jotenka uskon, että onnistuin hyvin. Tuli ihanan makeita ja kosteita.


Brownie:

200 g tummaa suklaata
200g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
5 kananmunaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl cacao jauhetta
(n. 0,5 dl suklaa pisaroita tai rouhettua pähkinää ynm.)

- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Voitele vuoka. Itse käytin perus Pyrexin lasista vuokaa (28cm x 17cm)
- Sulata suklaa joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa välillä sekottaen. Jäähdytä.
- Sulata margariini lähes täysin, Ei tarvi kokonaan olla sulaa.
- Mitaa sokerit kulhoon ja lisää sulanut margariini joukkoon.
- Vatkaa löysäksi vaahdoksi.
- Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen.
- Lisää lopuksi suklaa edelleen vatkaten ja varmista, että suklaa on tasesestisekoittunut.
- Mittaa vehnäjauho ja cacao jauhe keskenään ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen.
- (Lisää halutessasi suklaa pisarat/hienonnettu suklaa ja/tai pähkinä)
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 30-45 min. Kakun pitää olla keskeltä hieman kosteaa.
- Jäähdytä hyvin.
- Nauti vanilijajäätelön ja vadelma melban kanssa!


Vadelmamelba:

200g pakastevadelmia
3 rkl tomusokeria
1 tl sitruunamehua

- Keitä pakastevadelmat 5 min.
- Anna jäähtyä hyvin.
-Laita kulhoon jäähtyneet vadelmat, tomusokeri ja sitruunamehu.
- Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Siivilöi siemenet pois.
- Nauti brownien tai mudcaken kanssa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova