mansikka-mustikka brita
Taas yksi lisää mitä en ole ennen tehnyt, syönyt olen, mutta en tehnyt. Jos saisin valita kumpaa söisin ennemmin pavlova vai brita, niin se olisi palvova. Mutta oli tämäkin kakku hyvää :) Muista kun teet marenkia, että kulhon pitää olla täysin rasvaton ja kuiva. Mieluiten käytä metallista tai lasista kulhoa jotka ovat täysin kuivat. Myös huoneen lämpöiset munat ovat parhaiten vaahtoutuvat.
Pohja:
150g margariinia
1 ½ sokeria
3 dl vehnäjauhoa
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
4 keltuaista
1 ½ dl maitoa
Makerenki:
4 valkuaista
1½ sokeria
Täyte:
6 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
1 rkl vanilijasokeria
2 prk vanilijarahkaa
n. 1 l mansikoita
1 rs. mustikoita
Marianne rouhetta
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla.
- Sulata margariini ja anna jäähtyä.
- Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe ja sokerit.
- Erottele keltuaiset valkuaisita. Säästä valkuaiset.
- Lisää joukkoon loput aineet, keltuainen, maito, voisula.
- Vatkaa huolellisesti.
- Laita taikina pellille.
- Valmista marenki:
- Vaahdota valkuisia ja lisää pikku hiljaa sokerit. Vaahto on tarpeeksi kovaa kun jää teräviä huippuja, ja massa ei liiku yhtään (voit nostaa kulhon ylös alaisin eikä vaahto tipu).
- Levitä vaahto pohjan päälle.
- Paista uunissa n. 20 min.
- Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
- Valmista täyte:
- Vatkaa kerma ja sokerit.
- Lisää joukkoon rahka.
- Pese marjat ja viipaloi mansikat. (jätä muutama kokonainen mansikka kakun päälle)
- Kun pohja on jäähtynyt leikkaa pohja puoliksi. Laita toinen pohja tarjoiluastian päälle ja täytä se täytteellä, käytä n. puolet täytteestä. Levitä päälle mansikoita ja mustikoita.
- Laita toinen pohja päälle ja levitä loput täytteet ja marjat. Koristele vielä esim. marianne rouheella.
- Nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti