Marengit


Marengit ovat aina hyviä. Ja niitä aikas nopeasti rohmuaa, vaikka ovatkin aikas maikeita. tein viime viikonloppuna 94 kpl marenkeja. Tämän reseptin voi puolittaa, jos ei halua niin monta marenkia tehdä. Käytä mieluiten huoneenlämpöisiä munia.

6 kananmunan valkuiasta
5 dl sokeria
 pari tippaa sitruunamehua
(elintarvike pasta- tai jauheväriä)

- Laita uuni lämpenemään joko 120 asteeseen tai kieroilma uuni 100 asteeseen.
- Laita leivinpaperit uuniteltien päälle. (itsellä meni 3 pellille kaikki)
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
- Vaahdota valkuaiset puhtaassa ja kuivassa metallisessa tai lasisessa kulhossa. Lisää pikku hiljaa sokerit ja sitruunamehu joukkoon. Vaahto on kovaa kun siitä ilmestyy teräviä huippuja tai voit laittaa kulhon ylös-alaisin eikä massa tipu/valu. Voit jakaa massan eri kippoihin tai värjätä yhdessä kipossa koko massan, muista varovasti käännellä, ettei vaahto hajoa.
- Pursota tai lusikoi marengit leivinpaperille. Jätä pieni kohoamis vara.
- Paista uunissa keskitasolla n. 1 h.
- Marengit ovat valmiita kun ne irtovat helposti leivinpaperilta.
- Ota uunista lämpö pois ja avaa luukkua hieman. Anna marenkien kuivathtaa n. 15-30 min.
- Nauti!

Muista säilyttää ilmatiiviissä astiassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova