Omenapiirakka


Varsinkin näin syksyllä omenat on parhaimmillaan. Omenoista voidaan tehdä vaikka mitä. Omenapiirakkaakin voidaan tehdä. Mummuni teki erilailla sitä, ja itse taas tykkään tälläisesta omenapiirakasta.

4 kananmunaa
3 dl sokeria
150g margariinia
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilijasokeria

n. 5 kpl vihreitä omenia
(sitruuna mehua ja vettä)
n. 2 rkl sokeria
1 rkl ruokosokeria
2 tl kanelijauhetta

Vanilijakastike tai vanilijajäätelöä

-Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla.
- Pese ja kuori omenat. viipaloi omenat.
- Laita omenat odottamaan kylmään sitruuna veteen, tai ihan tavalliseen veteen, ettei omenat tummu.
- Sulata margariini ja anna jäähtyä.
- Vaahdota kananmunat ja sokerit.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Siivilöi kuivat aineet ja maito ja margariini vuorotellen, hyvin, mutta varovastti sekoittaen.
- Kaada taikina pellille.
- Kaada omenista vedet pois ja yritä hellästi kuivata ylimääräset vedet pois, ettei omenat vetisty liikaa.
- Aseta omenaviipaleet pohjan päälle.
- Ripottele päälle sokerit ja kanelijauhe.
- Paista uunissa 25-30 min. kunnes on kauniin ruskeat.
- Anna hetken jäähtyä.
- Tarjoa vanilija kastikkeen tai vanilijajäätelön kanssa ja nauti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova