Vuoden 2018 Charlotte russe
Iso siskoni teki minun lapsuudessani Charlotte russea paljon joskus 90-00-luvulla. Ja itse tein ylä-asteella koulussa. Sen jälkeen en ole tehnyt enkä syönyt sitä. Tein vähän uudistetun version kakusta joka ehkä sopii paremmin tähän muotiin. Tein kakun äidilleni, eli tämä on gluteeniton, mutta voi käyttää ihan hyvin vehnäjauhoakin :)
Kääretorttu:
Tarvitsee 2 kpl, 1 kääretortun resepti:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 ½ gluteeniton jauhoseos (1 dl vehnäjauhoa)
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl hilloa ( esim. Vadelma tai mansikka raparperi)
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Laita uunipellille leivinpaperi.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmis kun teet pintaan kahdeksikon ja se jää hetkeksi.
- Lisää taikinaan jauhot ja leivinjauhe. Kääntele varovasti.
- Levitä taikina uunipellille ja paista 7-10 min.
- Laita pöydälle toinen leivinpaperi ja ripottele päälle sokeria. Kun pohja on valmis laita pohja toisen leivinpaperin päälle. Irrota uunissa ollut leivinpaperi varovasti pois. Anna jäähtyä.
- Levitä hillo kääretortun päälle ja rullaa tiukasti rullalle. Jätä sauma alaspäin ja anna maustua.
- Muista että kääretorttuja tarvii 2, jotenka tee toinen!
- Kun kääretortut ovat maustunut, leikkaa kääretortut n. 1,5 cm paloiksi. Jätä päätypalat pois (syö ne). Ota irtopohja vuoka (n. 24 cm halkaisia tai vähän isompi) ja laita kääretorttu viipaleita sinne ja sivuille ylös asti.
Vadelma täyte:
8 kpl liivatteita
kylmää vettä
4 dl vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
n. 300 g pakastevadelmia
1 dl vettä tai vadelma mehua
2 prk vanilijarahkaa
Lisäksi:
tuoreita vadelmia
200g maitosuklaata tai tumma suklaata
0,5 dl vispikermaa
(raastettua suklaata)
- Keitä vadelmat 5 min. ja anna kokonaan jäähtyä.
- Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.
- Vaahdota vispikerma ja sokerit. Lisää joukkoon rahkat.
- Kuumenna vesi/mehu. Purista liivatteista ylimääräset vedet ja lisää kuumaan mehuun/veteen. Kun liivatteet ovat täysin sulaneet lisää neste ohuena nauhana vispikerma/rahka seokseen. Sekoita hyvin. -- Lisää joukkoon vadelmat.
- Kaada seos irtopohjavuokaan joka on vuorattu kääretortuilla.
- Laita jääkaappiin Ainakin 3 tunniksi.
- Kun täyte on vähän hyyynyt, niin että se ns. kantaa laita loput kääretortun viipaleet kakun päälle. Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään asti.
- Irroita irtopohja vuoka.
- Sulata mikrossa suklaa ja vispikerma. Sekoita hyvin keskenään.
- Anna jäähtyä hieman.
- Lisää kakun päälle suklaakastike
- Pese vadelmat ja tarkista ettei ole ötököitä. Koristele vadelmilla kakku.
- Nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti