Porkkkanakakku

Pohja:

6 kananmunaa
6 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl leivinjauhetta
2 rkl vanilijasokeria
2 rkl kanelia
(1 tl inkivääriä)
n. 9 dl porkkanaraastetta
300 g sulatettua margariinia

Tuorejuusto täyte:

200 g margariinia
2 rasiaa tuorejuustoa (maustamaton tai vanilija)
6 dl tomusokeria
2 tl vanilijasokeria

Koristeeksi esim. nomparelleja, oreo murskaa, kookos hiutaleita, pähkinöitä

Pohja:

- Sulata margariini. Jätä loppu paketti pöydälle, tai leikkaa jo valmiiksi kippoon kuorrutteen määrä.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Laita syvään uunipellille leivinpaperi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Kuori porkkanat ja raasta ne.
- Vaahdota sokeri ja munat vaahdokse. Vaahto on valmis kun pystyt tekemään pinnalle kahdeksikon ja kuvio pysyy hetken.
- Lisää vaahtoon kuivat aineet siivilän läpi kahdessa osassa, sekoita nuolialla varovasti sekaisin.
- Lisää porkkana raaste ja sulatettu margariini. Ja sekoita niin kauan että on tasaista.
- Kaada taikina uunipellille.
- Paista uunissa n. 30 minuuttia.
- Anna pohjan täysin jäähtyä.

Kuorrutus:

- Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja tuorejuusto keskenään.
- Lisää siivilän kautta tomusokeri ja vanilijasokeri.
- Vaahdota kuorutus tasaiseksi sähkövatkaimella.
- Levitä kuorrutus jäähtyneen porkkana kakun päälle ja koristele se mieleiselläsi tavalla.
- Leikkaa paloiksi. N. 30 kpl tulee uunipellillisestä, mutta riippuu minkä kokosia haluat paloista :)
- Nauti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova