Appelsiinitoffee

100 g voita
2dl vispikermaa
3 dl sokeria
½ dl vaaleaa siirappia
½ dl glukoosisiirappia
2 tl vanilija sokeria
2 appelsiinin raastettua kuorta
2 rkl appelsiini mehua (itsepuristettua)

- Raasta appelsiini kuoret ja purista mehu.
- Vuoraa iso neljön mallinen vuoka leivinpaperilla ja voitele se öljyllä tai juoksevalla margariinilla.
- Sulata voi isossa kattilassa.
- Lisää kerma, sokerit ja siirapit.
- Keitä koko ajan seoittaen ja käytä lämpötila mittaria.
- Keitä kunnes seos on 125 asteista. Tai/ja tee testi. Laita kylmään veteen muutama tippa seosta ja jos pystyt muotoilee palloksi, seos on valmista.
- Ota kattila pois liedeltä ja lisää kuoret ja mehu.
- Kaada seos vuokaan ja anna jähmettyä.
- Leikkaa paloiksi ja säilytä esim. purkissa. Säilytä myös nämä jääkaapissa.
- Nauti tai anna lahjaksi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova