Gluteeniton Kurpitsapiirakka
Kurpitsa sose:
2 kg kurpitsa
- Halkase kurpitsa ja poiista siemenet.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Huuhtele ja kuivaa kurpitsa.
- Pilko kurpitsa paloiksi.
- Paahda kurpitsapalat uunissa leivinpellillä n. 30-45 min, riippuen kurpitsa palojen koosta.
- Anna jäähtyä ja irrota kuoret.
- Survo kurpitsa sauvasekoittimella soseeksi, lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Kurpitsapiirakkka:
Pohja:
125g huoneenlämpöistä margariinia
150g gluteenitonta karheaa jauhoseosta
150 g gluteenitonta kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
1 kanamuna
Täyte:
450g kurpitsasosetta
2 dl rahkaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääri jauhetta
2 ½ rkl perunajauhoja
½ dl fariinisokeria
½ dl vaahterasiirappia
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl omenamehua
1 dl tomusokeria
1 tl inkiväärijauhetta
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka.
-Valmista pohja. Yhdistä kuivat aineet ja nypi margariini joukkoon. Lisää muna.
- Taputtele taikina piirakkavuokaan.
- Valmista täyte. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada pohjan päälle.
- Paista uunissa n. 30 min.
- Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrute. Vaahdota vispikerma sähkövatkaimella.
- Lisää muut aineet joukkoon ja vaahdota vielä hetki, niin että massa on tasaista.
- Levitä massa piirakan päälle ja koristele kanelilla.
- Nauti!
2 kg kurpitsa
- Halkase kurpitsa ja poiista siemenet.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Huuhtele ja kuivaa kurpitsa.
- Pilko kurpitsa paloiksi.
- Paahda kurpitsapalat uunissa leivinpellillä n. 30-45 min, riippuen kurpitsa palojen koosta.
- Anna jäähtyä ja irrota kuoret.
- Survo kurpitsa sauvasekoittimella soseeksi, lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Kurpitsapiirakkka:
Pohja:
125g huoneenlämpöistä margariinia
150g gluteenitonta karheaa jauhoseosta
150 g gluteenitonta kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
1 kanamuna
Täyte:
450g kurpitsasosetta
2 dl rahkaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääri jauhetta
2 ½ rkl perunajauhoja
½ dl fariinisokeria
½ dl vaahterasiirappia
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl omenamehua
1 dl tomusokeria
1 tl inkiväärijauhetta
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka.
-Valmista pohja. Yhdistä kuivat aineet ja nypi margariini joukkoon. Lisää muna.
- Taputtele taikina piirakkavuokaan.
- Valmista täyte. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada pohjan päälle.
- Paista uunissa n. 30 min.
- Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrute. Vaahdota vispikerma sähkövatkaimella.
- Lisää muut aineet joukkoon ja vaahdota vielä hetki, niin että massa on tasaista.
- Levitä massa piirakan päälle ja koristele kanelilla.
- Nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti