Gluteeniton Kurpitsapiirakka

Kurpitsa sose:

2 kg kurpitsa

- Halkase kurpitsa ja poiista siemenet.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Huuhtele ja kuivaa kurpitsa.
- Pilko kurpitsa paloiksi.
- Paahda kurpitsapalat uunissa leivinpellillä n. 30-45 min, riippuen kurpitsa palojen koosta.
- Anna jäähtyä ja irrota kuoret.
- Survo kurpitsa sauvasekoittimella soseeksi, lisää tarvittaessa tilkka vettä.

Kurpitsapiirakkka:

Pohja:

125g huoneenlämpöistä margariinia
150g gluteenitonta karheaa jauhoseosta
150 g gluteenitonta kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
1 kanamuna

Täyte:

450g kurpitsasosetta
2 dl rahkaa
2 tl  kanelia
1 tl inkivääri jauhetta
2 ½ rkl perunajauhoja
½ dl fariinisokeria
½ dl vaahterasiirappia

Kuorrutus:

2 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl omenamehua
1 dl tomusokeria
1 tl inkiväärijauhetta

- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka.
-Valmista pohja. Yhdistä kuivat aineet ja nypi margariini joukkoon. Lisää muna.
- Taputtele taikina piirakkavuokaan.
- Valmista täyte. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada pohjan päälle.
- Paista uunissa n.  30 min.
- Anna jäähtyä.
- Valmista kuorrute. Vaahdota vispikerma sähkövatkaimella.
- Lisää muut aineet joukkoon ja vaahdota vielä hetki, niin että massa on tasaista.
- Levitä massa piirakan päälle ja koristele kanelilla.
- Nauti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova