Tikkunekut

2 dl vispikermaa
2 dl sokeria
2 dl tummaa siirappia
1 rkl voita
1/4 tl suolaa

- Laita isoon kattilaan kerma, sokeri, siirappi ja suola.
- Sekoita aineet keskenään ja keitä massaa koko ajan sekoittaen. Käytä lämpötila mittaria.
- Keitä seoista kunnes mittari näyttää 120 asteista. Voit varmistaa vielä onko seos valmista laittamalla kylmään veteen tipan seosta ja jos pystyt muotoilemaan pallon siitä niin seos on valmsita.
- Lisää vielä voi ja sekoita.
- Lusikoi seos muotteihin, itse käytin konvehti muotteja ja laitoin grilli tikkuja perheen pienempien takia. Tikut pysyvät kun seos on vähän jähmettynyt, muttei ole liian jähmettyneitä.
- Säilytä jääkaapissa.
- Nauti tai anna lahjaksi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Macaronien täytteet: Mansikka, vadelma, pätkis ja salmiakki.

Kreemit/täytteet kakkuun

Mansikka-mustikka pavlova